PRIGOŽIN JE ZNAO DA MU RADE O GLAVI: Lukašenko otkrio da je dobio dojavu o pripremi atentata - i da je to hitno javio PUTINU! (VIDEO)

Autor:

Svet

26.08.2023

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je pre atentata dobio informacije o pokušaju ubistva Jevgenija Prigožina.

PRIGOŽIN JE ZNAO DA MU RADE O GLAVI: Lukašenko otkrio da je dobio dojavu o pripremi atentata - i da je to hitno javio PUTINU! (VIDEO)

Foto: Tanjug-AP

Aleksandar Lukašenko i Jevgenij Prigožin

Lukašenko je rekao da su tokom pregovora sa Jevgenijem Prigožinom bile reči o dve stvari: o okončanju krivičnih postupaka protiv osoblja grupe Vagner i njihovom izvlačenju u Belorusiju.

- Jevgenij Prigožin nikada nije tražio od mene da posebno obratim pažnju na pitanja bezbednosti - naglasio je on.

Na tvrdnje da nije ispunio bezbednosne garancije koje je obećao Prigožinu, Aleksandar Lukašenko je mirno odgovorio:

- To je glupo. Kako sam mogao da obezbedim Prigožinovu bezbednost u Africi? Prigožin je leteo iz Afrike. A onda je sleteo u Moskvu i otišao u Sankt Peterburg. Kako mogu da mu osiguram sigurnost? Ja nisam tip od koga bi trebalo da tražite da odgovori na ova pitanja. Štaviše, nikad s njim nisam vodio razgovo o bezbednosti na tuđoj teritoriji”.

Aleksandar Lukašenko je istakao momenat kada je dobio veoma ozbiljne informacije i to o pokušaju ubistva Prigožina.

 

- Dao sam uputstva i za dva sata su pronašli ruskog ambasadora u Emiratima i pozvali ga kod mene. Predao sam mu šifrovani telegram o atentatu na Prigožina za isporuku Putinu i Bortnikovu u Kremlju.

 

Nešto kasnije Aleksandar Lukašenko je pitao Jevgenija Prigožina da li je dobio ovu informaciju. Osnivač Vagnera potvrdio je da ga je ruski predsednik upozorio na atentat.

Podsetimo, šef plaćeničke grupe Vagner, Jevgenij Prigožin, preminuo u avionskoj nesreći koja se dogodila u Tverskoj oblasti u Rusiji. Avion u kojem se nalazio srušio se između Moskve i Sankt Peterburga, a nesreća je rezultirala njegovom smrću. Na internetu je objavljen snimak koji prikazuje kako avion prvo vuče oblak dima pre nego što udari u zemlju i zapali se.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading