OGLASIO SE NAJBLIŽI SARADNIK RAMZANA KADIROVA, KOMANDANT JEDINICE AHMAT: Evo koga je optužio za Prigožinovu smrt

Autor:

Svet

24.08.2023

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ukloniti Rusiju iz Afrike i stvoriti nemir unutar Rusije – to je poželjan cilj", naveo je general major Apti Alaudinov.

OGLASIO SE NAJBLIŽI SARADNIK RAMZANA KADIROVA, KOMANDANT JEDINICE AHMAT: Evo koga je optužio za Prigožinovu smrt

Foto: wikipedia

Apti Alaudinov je Čečen i ruski general-major policije, komandant specijalnog odreda za brzo reagovanje „Ahmat“. Bio je zamenik ministra unutrašnjih poslova Čečenske Republike. Proglašen je herojem Ruske Federacije i herojem Luganske Narodne Republike zbog svojih zasluga tokom invazije Rusije na Ukrajinu. 

Na ruskim Telegram kanalima pojavilo se njegovo navodno mišljenje o smrti Jevgenija Prigožina: 

"Ako bi Kremlj ili rusko Ministarstvo odbrane požurili da nešto komentarišu, to bi izgledalo kao izgovor. Opravdan je samo onaj ko je kriv. U ovom slučaju, avion još nije uspeo da padne na zemlju, kada su svi počeli da viču da su Putin ili Šojgu nešto uradili.  Kao da su svi ovi „činovnici” po komandi bili spremni su da imenuju krivce. I u isto vreme odmah zahtevaju da se kazne konkretni ljudi. Ali samo su me šokirali neselektivni napadi na Internetu. Da, Jevgenij Prigožin je napravio veoma veliku grešku. Ali, Vagner je bila jedinica sa veoma velikim zaslugama. Stoga treba tražiti nekoga ko je imao koristi od ubistva Prigožina. Naročito u vreme kada se u Africi dešavaju važni događaji za nas.

Trebao nam je Vagner da održimo stabilnost na afričkom kontinentu u interesu naše države. Ovde je reč o Francuskoj koja je odmaknuta od korita. I SAD, koje su tamo izgubile uzde vlasti. Tamo ima bar par desetina neprijatelja. I naravno, ubiti dve muve jednim udarcem – ukloniti Rusiju iz Afrike i stvoriti nemir unutar Rusije – to je poželjan cilj. Štaviše, našem zapadnom protivniku rat u Ukrajini nije prošao. Zato smatram da svako treba da sedne, skine pogled sa tanjira i dobro razmisli ko ima koristi od toga. Definitivno ne Putin, i ne rukovodstvu zemlje", napisao je Alaudinov. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading