ZATRESLI SE BUGARI! Podrhtavanje tla se osetilo i u PRESTONICI - epicentar u blizini ovog grada!

Autor:

Svet

22.08.2023

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epicentar ovog zemljotresa bio je udaljen oko 7 kilometara od grada Jambol, što je relativno blizu naseljenim područjima.

ZATRESLI SE BUGARI! Podrhtavanje tla se osetilo i u PRESTONICI - epicentar u blizini ovog grada!

Foto: shutterstok

Zemljotres

Zemljotresi su prirodne pojave koje često izazivaju zabrinutost i strah zbog svoje nepredvidivosti i mogućih posledica. Nedavno, oko 17:36, Bugarsku je pogodio zemljotres jačine 3,5 stepeni po Rihterovoj skali, prema informacijama koje je prenela Evropska agencija za seizmičku aktivnost (EMSC).

Epicentar ovog zemljotresa bio je udaljen oko 7 kilometara od grada Jambol, što je relativno blizu naseljenim područjima. Zemljotres je registrovan na dubini od 15 kilometara, što ukazuje na to da se podrhtavanje dogodilo relativno blizu površine Zemlje. Potres se osetio i u prestonici Bugarske. 

Čak i zemljotresi manjeg intenziteta, poput ovog jačine 3,5 stepeni, mogu izazvati podrhtavanje tla i izazvati osećaj nelagodnosti i straha kod ljudi. Pogotovo ako se epicentar nalazi blizu naseljenih područja, moguće je da su stanovnici osetili podrhtavanje zgrada i objekata. Srećom, u ovom slučaju nije prijavljena ozbiljna šteta ili povrede.

Zemljotresi su podsetnik na dinamičnost Zemljine unutrašnjosti i konstantne geološke aktivnosti. Zemljin omotač je složen i podložan stalnim promenama, što može rezultirati podrhtavanjem tla u različitim delovima sveta. Zbog toga je važno da se društva budno pripremaju za potencijalne zemljotrese, kako bi se smanjile moguće štete i rizici za živote ljudi.

Zemljotresi su neizbežan deo Zemljine prirodne dinamike. Dok ne možemo potpuno sprečiti njihovu pojavu, možemo se pripremiti kako bismo smanjili njihove potencijalne posledice na ljude, infrastrukturu i okolinu. 

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading