TUĐIM RUKAMA VODE RAT PROTIV RUSIJE! Medvedev jasno stavio do znanja: Pobeda će biti naša, a neprijatelji slomljeni

Autor:

Svet

08.08.2023

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medvedev je naglasio da Rusija ima dovoljno snage da reši sve zadatke specijalne vojne operacije.

TUĐIM RUKAMA VODE RAT PROTIV RUSIJE! Medvedev jasno stavio do znanja: Pobeda će biti naša, a neprijatelji slomljeni

Foto: Tanjug/AP

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da Vašington ponovo, kao u avgustu 2008. godine, vodi zločinački rat protiv Rusije tuđim rukama, pokušavajući da je zbriše sa lica zemlje.

- Pre tačno 15 godina Rusija je odlučno odgovorila na podli napad na Chinvali, dala oštar otpor agresoru. Sjedinjenim Državama i njihovim vazalima tada je očigledno nedostajalo iskustvo. Danas ponovo vode zločinački rat tuđim rukama, pokušavajući da zbrišu Rusiju sa lica zemlje - dodao je Medvedev.

Govoreći o napadu Gruzije na Južnu Osetiju 2008. godine, Medvedev je primetio da je iza leđa tadašnjeg predsednika Gruzije Mihaila Sakašvilija stajao ceo kolektivni Zapad, „koji je još tada pokušavao da destabilizuje situaciju u neposrednoj blizini granica Rusije”.

- Za pet dana naše oružane snage su brzo i oštro kaznile drske nacionaliste. Zaštitile su od neprijatelja naše ljude koji su živeli u Abhaziji i Južnoj Osetiji. Dali su novim državama priliku da se razvijaju uz podršku Rusije - rekao je on.

Rusija ima dovoljno snage da reši sve zadatke specijalne vojne operacije, uprkos tome što je gotovo otvoreno ceo sistem NATO-a stao protiv nje, napisao je Medvedev.

- Ceo sistem NATO-a se praktično otvoreno bori protiv nas. Imamo dovoljno snage da rešimo sve zadatke specijalne vojne operacije. Kao i u avgustu 2008. naši neprijatelji će biti slomljeni, a Rusija će postići mir pod sopstvenim uslovima. Pobeda će biti naša - rekao je Medvedev, koji je 2008. godine obavljao dužnost predsednika Ruske Federacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading