RUSI IZVELI RAKETNI NAPAD NA DONJECKU OBLAST: Ima i poginulih, među desetinama ranjenih i deca - spasilačka akcija u toku (VIDEO)

Autor:

Svet

08.08.2023

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da je Moskva gađala stambenu zgradu.

RUSI IZVELI RAKETNI NAPAD NA DONJECKU OBLAST: Ima i poginulih, među desetinama ranjenih i deca - spasilačka akcija u toku (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter

Broj poginulih u raketnom napadu ruskih snaga na Pokrovsk u Donjeckoj oblasti povećan je na sedam, a broj ranjenih na 67, saopštio je jutros ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Igor Klimenko.

- Poginulo je sedam osoba. Povređeno je 67, uključujući 29 policajaca, sedmoro spasilaca i dvoje dece - naveo je Klimenko na Telegramu.

Kazao je da je pretraživanje ruševina noćas bilo obustavljeno zbog mogućnosti ponovnog raketiranja, a da je jutros spasilačka operacija nastavljena. Ukrajinski zvaničnici juče su saopštili da su u napadu pogođene stambene zgrade.

Spasilačka akcija u toku

Oštećen je i hotel u kojem su boravili novinari, javlja Guardian.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da je Moskva gađala stambenu zgradu, objavljujući snimak petospratnice zidane u vreme SSSR-a, na kojem se vidi kako je poslednji sprat uništen.

Ukrajinske vlasti su saopštile da je spasilačka akcija u toku. Šef Donjecke oblasti Pavlo Kirilenko rekao je da su u udarima oštećene dve stambene zgrade, hotel, ugostiteljski objekti, prodavnice i administrativne zgrade.

Pokrovsk se nalazi oko 70 kilometara severozapadno od Donjecka, koji kontrolišu ruske snage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading