POPLAVE I KLIZIŠTA UBILI NAJMANJE 37 LJUDI: Užas u zemlji, paralisan normalan život

Autor:

Svet

13.05.2024

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacionalna agencija za upravljanje katastrofama saopštila je da je oštećeno oko 200 kuća

POPLAVE I KLIZIŠTA UBILI NAJMANJE 37 LJUDI: Užas u zemlji, paralisan normalan život

Foto: Youtube/Printscreen/Band Jornalismo

Najmanje 37 ljudi je poginulo a 17 se vodi kao nestalo u poplavama i klizištima koje su proteklog vikenda, usled jakih kiša, pogodile tri okruga u provinciji Zapadna Sumatra, saopštile su danas indonežanske vlasti.

Kiše su počele u subotu stvarajući bujice, klizišta i tokove hladne lave, koja je mešavina vulkanskog pepela, kamenja i tečnog blata, naveo je šef spasilačkog tima u Zapadnoj Sumatri Abdul Malik.

"Jake kiše ponele su materijale kao što su pepeo i veliko kamenje sa vulkana Marapi. Tok hladne lave i bujice su nam uvek bili pretnje u poslednje vreme. Ali problem je što se uvek dešava kasno uveče, pre svitanja", rekao je Malik.

On je istakao da je oko 400 spasilaca, policajaca i vojnika na terenu, u potrazi za nestalim ljudima, uz pomoć više bagera i dronova, a da je akcija spasavanja otežana na oštećenim putevima, prenosi Rojters.

Nacionalna agencija za upravljanje katastrofama saopštila je da je oštećeno oko 200 kuća.

Indonezija nije samo poznato tlo za klizišta, već i za zemljotrese, a i saobraćajne nesreće po lošijim putevima.

Najmanje 11 ljudi je poginulo i desetine je povređeno kada se autobus koji je prevozio srednjoškolce na ekskurziju slupao prošle nedelje na najvećem ostrvu u Indoneziji, saopštila je policija u nedelju.

Autobus je prevozio više od 60 učenika i nastavnika iz grada Depoka na ostrvu Java do Lembanga, popularnog turističkog mesta, kada se slupao u subotu.

Učenici su upravo proslavili maturu i bili su na školskom izletu kada je autobus iznenada izgubio kontrolu i nagnuo se ulevo, udarivši u automobil i tri motocikla, rekao je portparol policije provincije Zapadna Java, Jules Abraham Abast, za AFP u nedelju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading