SKANDAL U PODGORICI, SVI ZAPOSLENI IDU NA POLIGRAF! Obijen odlično čuvan depo Višeg suda! U njemu bile dve tone kokaina, oružje, dokazni materijali za najteža ubistva...!

Autor:

Svet

12.09.2023

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U depou tog suda uskladišteno je i nekoliko tona droge, od čega je oko dve tone kokaina, oružje kojim su počinjena krivična dela, dokumenta, predmeti izvršenja krivičnih dela, i drugi materijalni dokazi izuzeti tokom uviđaja i istrage...

SKANDAL U PODGORICI, SVI ZAPOSLENI IDU NA POLIGRAF! Obijen odlično čuvan depo Višeg suda! U njemu bile dve tone kokaina, oružje, dokazni materijali za najteža ubistva...!

Foto: Google maps, profimedia

U Podgorici je izbio skandal pošto je obijen depo Višeg suda.

Naime, policija i tužilaštvo juče su obavešteni da je neko provalio u dobro čuvanu prostoriju zgrade u kojoj su smešteni Viši, Apelacioni i Vrhovni sud.

- Ko je i kada obio depo Višeg suda u kom se čuva dokazni materijal, istražitelji će pokušati da utvrde pregledom snimaka s nadzornih kamera, veštačenjem tragova izuzetih juče tokom uviđaja, ali i poligrafskim testiranjem zaposlenih u toj instituciji - kazao je “Vijestima” sagovornik uključen u istragu.

Isti izvor objasnio je da će tek nakon popisa dokaznog materijala, koji se nalazio u depou, biti jasno da li i što nedostaje i iz kog je to predmeta.

U policiji je rečeno  da će istraga pokazati da li je depo Višeg suda obijen tokom minulog vikenda ili ranije.

Pred njima je, kako su rekli, zadatak da pregledaju nadzorne kamere, ali i da uzmu izjave od svih koji su imali pristup podrumskim prostorijama u kojima se čuvaju materijalni dokazi izuzeti tokom istrage krivičnih dela za koje je nadležan Viši sud. Na tom mestu čuvaju se do pravosnažnosti presuda, nakon čega bi trebalo da budu uništeni.

U depou tog suda uskladišteno je i nekoliko tona droge, od čega je oko dve tone kokaina, oružje kojim su počinjena krivična dela, dokumenta, predmeti izvršenja krivičnih dela, i drugi materijalni dokazi izuzeti tokom uviđaja i istrage...

Među tim spisima su vrlo značajni dokazi za sve postupke koji se vode pred tim sudom - teška ubistva, šverc droge, ali i dokazi u postupcima koji se vode pred specijalizovanim većem tog suda, protiv oko hiljadu okrivljenih, prenose Vijesti.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading