POZNATO DA LI GLEDAMO NOLETA U MAJAMIJU?! Italijan ga RASPAMETIO! OVO su PRVE Đokovićeve reči posle PORAZA!

Autor:

Sport

12.03.2024

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije propuštao da hvali protivnika.

POZNATO DA LI GLEDAMO NOLETA U MAJAMIJU?! Italijan ga RASPAMETIO! OVO su PRVE Đokovićeve reči posle PORAZA!

Foto: printscreen/x.com

Srpski teniser Novak Đoković izgubio je od Luke Nardija u trećem kolu Indijan Velsa sa 1:2 u setovima (4:6, 6:3, 3:6). Težak i neočekivan poraz u ranoj fazi takmičenja, nije bio nešto čemu su se ljubitelji tenisa iz naše zemlje nadali. 

Posle meča, Novak je dao izjavu govoreći pre svega lepe reči o protivniku. 

- Čestitam mu što je posebno u trećem setu igrao sjajan, sjajan tenis. Gledao sam ga kako igra. Nisam znao mnogo o njemu, ali sam ga gledao kako igra, i znao sam da ima odličan tenis sa osnovne linije, posebno forhend. Dobro se kreće. Veoma je talentovan - poručio je Đoković i nastavio:

 

 

- Ušao je kao "laki luzer" u glavni žreb, nije imao šta da izgubi, tako da je igrao odlično. Zasluženo je pobedio. Više sam bio iznenađen svojim nivoom. Moj nivo je bio jako, jako loš. To je to, znaš. Ove dve stvari se spajaju. Ima sjajan dan -  Imam stvarno loš dan. Rezultat kao negativan ishod za mene.

Odgovorio je i na pitanje o tome da li ćemo imati prilike da ga gledamo u Majamiju na kraju meseca.

- Da, zasad (hoću), Majami je tu, hajde da vidimo. Pre deset minuta sam bio na terenu, glava mi je i dalje malo vruća. Moram da uzmem dan-dva, pa onda da vidim šta želim sledeće da uradim - rekao je Đoković. 

Novak Đoković na Indijan Velsu

Prvi reket sveta je poslednji put na Indijan Velsu učestvovao 2019. godine, kada je na iznenađenje svih ljubitelja "belog sporta" izgubio od Nemca Filipa Kolšrajbera u trećoj rundi sa 2:0 (4-6, 4-6) u setovima. 

Ipak, i pored pređašnjeg neuspeha, Novak je, sa Rodžerom Federerom, najuspešniji teniser na ovom takmičenju. Trenutno je rekorder u čak pet kategorija. 

Zanimljivo je da Đoković i Švajcarac dele čak tri dostignuća. Zajedno su rekorderi po broju osvojenih trofeja na Indijan Velsu (po pet), kao i igrači sa najviše uzastopnih titula (po tri).

Tu je i priznanje za najviše uzastopnih finala (po tri), a samom Novaku pripadaju i laskavi uspesi poput najviše uzastopno pobeđenih mečeva (19), najvećeg procenta pobeda  (84.75%) i najbržeg trijumfa u finalu - protiv Miloša Raonića 2016. godine. Tada je Srbin praktično počistio Kanađanina sa terena sa 2:0 (6-2, 6-0) u setovima.

Novak Đoković je prvi put do finala došao 2007. godine, kada je izgubio od ljutitog rivala, Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima. Ipak, Nole nije morao dugo da čeka na prvu titulu, jer već sledeće godine dolazi do trofeja u tesnom finalu protiv Mardija Fiša.

Od tada, pa do danas, prvi reket sveta je rušio velika imena svetskog tenisa na ovom prestižnom turniru serije 1000, poput već pomenutog Španca, ali i Rodžera Federera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading