NOVAK ILI ALKARAZ? Siner OTKRIO favorita u finalu! Italijan PRIZNAO šta Đokovića RAZLIKUJE od drugih!

Autor:

Sport

15.07.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski teniser završio je učešće u polufinalu Vimbldona.

NOVAK ILI ALKARAZ? Siner OTKRIO favorita u finalu! Italijan PRIZNAO šta Đokovića RAZLIKUJE od drugih!

Foto: Printscreen/Wimbledon/You Tube

Porazom od najboljeg tenisera ikada Novaka Đokovića, mladi Italijan Janik Siner oprostio se od ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Engleske.

Trenutno osmi igrač sveta je na kraju priznao da je srpski as najbolji na svetu, kao i da je favorit protiv svih ostalih konkurenata!

Iako je pre početka turnira izjavljivao da je baš on jedan od tenisera koji bi mogli da eliminišu Đokovića sa Vimbldona, Janik je posle trećeg međusobnog okršaja sa Noletom uvideo razliku u kvalitetu između njih dvojice.

Foto: Tanjug/AP

 

Na pitanje medija da li iko može da pobedi Novaka Đokovića na travi Vimbldona, imao je spreman odgovor:

- Da vidimo u nedelju. Ne znam. Zavisi i u kojoj situaciji će se igrati. Očigledno je bio u ovoj situaciji mnogo češće nego što je to slučaj sa njegovim protivnikom. Odigrao je više mečeva na travi od svog protivnika, ali da vidimo... Takođe, to je finale, ima više pritiska i svega ostalog. Da, on je svakako favorit - prognozirao je Siner finalni meč i šanse Noleta, koji nastavlja pohod ka osmoj tituli u Londonu i 24. grend slem peharu u karijeri.

Novinare je interesovalo da li je bio iznenađen servisima Srbina, koji deluje sve dominantnije u tom segmentu igre.

- Da, teško ga je čitati. Osećam da je malo popravio servis. Kada promašuje, ne fali mu mnogo da pogodi. Uvek je blizu linija, sasvim blizu. Ali ipak sam osećao da dobro vraćam loptice što je meč više odmicao. Počeo sam da igram bolje. Ali, da, veoma je težak servis za vraćanje, jer ni prvi servis ne odskače visoko. Prilično je ravan, sa malim odskokom. dobar servis, da - dodaje Italijan.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Na kraju konferencije Siner je priznao da "mladi lavovi" u mečeve sa iskusnim Đokovićem ulaze svesni da je on najbolji teniser ikada, da je psihički jači od njih i da im tokom okršaja neće poklanjati poene.

- Očigledno znate da igrate protiv najboljeg igrača na svetu u ovom trenutku, posebno na ovoj podlozi. Ali, kao što sam rekao, ne razmišljam toliko o ovome jer osećam da vi sami morate da odlučujete na terenu. Ako mislite koliko je veliki vaš protivnik, mučite se. Njegova mentalna strana je veoma jaka, sigurno. Naročito, kao što sam već rekao, on tačno zna kako da odigra važne momente. Neće ti pokloniti ništa. Imao sam nekoliko lakih udaraca, koje sam promašio. Bio sam u taj-brejku, napravio duplu grešku i nekoliko promašaja nadigravanja. Nije mi bilo lako zbog toga - istakao je Janik Siner.

Za petu titulu zaredom na Vimbldonu, a osmu u karijeri na travi "Ol Ingland Klaba" Đoković će u nedelju od 15 časova, na Centralnom terenu, igrati protiv prvog reketa sveta Španca Karlosa Alkaraza, koji je deklasirao Rusa Danila Medvedeva s maksimalnih 3:0.

Ukoliko ga savlada i odbrani trofej, Nole će se vratiti na tron najboljih tenisera ATP liste.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading