ĐOKOVIĆ PRED FINALE: "Gladan sam, hajde da imamo gozbu!"

Autor:

Sport

14.07.2023

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasna poruka najboljeg tenisera u istoriji.

ĐOKOVIĆ PRED FINALE: "Gladan sam, hajde da imamo gozbu!"

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković se plasirao u svoje deveto finale Vimbldona, nakon što je u polufinalu savladao Janika Sinera, rezultatom 3:0.

Naš as će u nedelju pokušati da stigne do osme titule u Londonu, a rival će mu biti Karlos Alkaraz, koji je sa 3:0 počistio Danila Medvedeva.

Pred spektakl u nedelju oglasio se i Novak, koji je pred meč pohvalio svog rivala u finalu. 

Ovo je verovatno najiščekivanije finale od početka turnira za većinu ljudi. Biće to njegovo prvo finale na Vimbldonu. Baš je mlad, ali je već veoma konstantan, čak i na travi, malo ko je očekivao da igra ovako dobro. Njegov stil igre je napravljen za šljaku i sporije betone, ali on se neverovatno brzo adaptirao na sve podloge i izazove koje mu postavljaju razni protivnici. Vidim ovo kao veliku snagu njegovu jer mislim da je to i jedna od mojih najvećih snaga tokom karijere, jer sam ja znao kako da najbolje odgovaram na razne izazove - rekao je Đoković.

Ističe Novak da ga čeka pakleno težak izazov.

Čestitam njemu, sjajan je momak, on poštuje istoriju sporta i sve ljude, nemam ništa loše da kažem o njemu. I za njegov tim i porodicu. Gledao sam ga u Kvinsu malo, već ima veoma dobru igru na travi, tako da, ako je suditi o tome kako su ostali odigrali, mislim da je ovo najbolje finale koje smo mogli da igramo. Obojica smo u dobroj formi, obojica želimo ovu titulu i jedva čekam taj meč. Biće to najveći izazov koji mogu da imam u ovom trenutku, i fizički i mentalno i emotivno - istakao je Đoković.

Govorio je o još nekim kvalitetima Španca.

- On je jedan od najbržih momaka na turu i može da uradi šta hoće praktično na terenu, a smatram sebe i veoma kompletnim igračem. U Parizu smo imali dosta dobar meč, dok on nije krenuo da ima fizičke probleme. Mislim da je publika uživala u tome. Sada smo u drugačijim uslovima, trava je neuporediva sa šljakom. Da, imam više iskustva igranja Vimbldon finala nego on, ali on je u sjajnoj formi, gladan je, mlad - zaključio je Novak i dodao:

 - Ali, i ja sam gladan, tako da – hajde da imamo gozbu.

Podsetimo, veliko finale je na programu u nedelju, a meč počinje u 15 časova.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading