ĐOKOVIĆ SLOMIO SINERA, SUDIJU I PUBLIKU: Neuništivi Novak u NOVOM FINALU Vimbldona!

Autor:

Sport

14.07.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igraće Srbin u nedelju za osmu titulu na najprestižnijem turniru na svetu.

ĐOKOVIĆ SLOMIO SINERA, SUDIJU I PUBLIKU: Neuništivi Novak u NOVOM FINALU Vimbldona!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković se plasirao u veliko finale Vimbldona, pošto je sa 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 7:6 savladao Italijana Janika Sinera.

Na taj način se Srbin plasirao u svoje deveto veliko finale na najprestižnijem turniru na svetu, a u nedelju će igrati za svoju osmu titulu u Londonu.

Borio se Nole protiv mladog Italijana, sramnih sudijskih odluka, kao i neprijatne londonske publike, ali je na kraju pokazao da se on za sve pita.

Već u prvom gemu meča je Siner imao brejk loptu, Novak ju je izvukao, a zatim je sam iskoristio svoju priliku u narednom gemu i stigao do prednosti od 2:0. Do kraja seta ju je sačuvao, izvukao je još jednu brejk loptu, a zatim je sa 6:3 rutinski rešio prvi deo igre u svoju korist.

U sjajnom ritmu je drugi nosilac nastavio i u drugom setu, stigao je do ranog brejka, a zatim smo u četvrtom gemu drugog seta videli šokantnu scenu, u kom je Ričard Hejg, glavni arbitar meča, Novaku pokrao poen. Naime, pri rezultatu 15:15 u četvrtom gemu, Novak je udario jedan bekhend, kriknuo je nakon tog udarca, a iz nepoznatog razloga, glavni sudija je odlučio da Đokoviću uzme poen, pod izgovorom da je ometao rivala. Novak je ostao u šoku zbog ove odluke, ali promene iste nije bilo. Ipak, Nole je ostao smiren, uspeo je da dođe do gema, a zatim i do drugog seta.

Veliku borbu smo videli u trećem delu igre. Srbin je propustio tri vezane brejk loptu na startu ovog seta, Siner se izvukao, a zatim je i sam stigao do dve brejk prilike, ujedno i set lopte, pri rezultatu 5:4. U tom trenutku je publika tapšala nakon promašenog prvog servisa, što je Noleta dodatno izneviralo, ali mu je i pomoglo da veže četiri poena, izjednači na 5:5, a zatim i pokaže publici šta misli o njima.

Ušli smo vrlo brzo u taj-brejk, u kom Siner nije imao šanse protiv "kralja taj-brejkova", pa ćemo Noleta gledati u novom finalu.

Ono je na programu u nedelju, a rival našem teniseru će biti bolji iz susreta u kom se sastaju Karlos Alkaraz i Danil Medvedev.

Polufinalni duel ste mogli da pratite u lajv blogu na našem portalu.

LIVE BLOG

Novak Đoković - Janik Siner

3:0 (6:3, 6:4, 7:6)

TOK MEČA:

Tok trećeg seta:

7:6 - Kraj, Novak Đoković je u finalu! Siner je imao 3:1, ali je napravio duplu grešku i tako omogućio Novaku da se vrati u 13. gemu. Ključan trenutak je viđen na rezultatu 4:4, kada je Nole napravio još jedan mini brejk, a zatim uz dve nove greške Italijana, Đoković je stigao do novog finala Vimbldona.

6:6 - Nije popustio ni Novak, sjajnim vinerima je stigao do šestog gema, na redu je taj-brejk.

5:6 - Nije poklekao ni u poslednjem servis gemu u ovo setu, Siner stiže do 6:5, pa će Novak drugi put morati da servira za ostanak u setu.

5:5 - Nestvaran gem, Novak se izvukao i stigao do 5:5. Imao je Italijan dve vezane set lopte, između dva servisa je publika aplaudirala, a time je samo Đokoviću dala dodatan motiv. Srbin je vezao četiri poena, a onda pokazao sramotnim Britancima gde im je mesto.

4:5 - Janik ne da vođstvo, situacija je nezgodna, pošto će Đoković servirati za ostanak u setu.

4:4 - Nole ne popušta, ali je u ovom gemu imao i sreće. Siner je u jednom udarcu pogodio liniju, sudija je zvao aut, a Italijan nije tražio čelendž i praktično je Srbinu poklonio poen.

3:4 - Istom merom uzvraća Siner, koji i dalje pritiska Novaka u ovom setu, moraće Đoković da ostane koncentrisan.

3:3 - Rutinski Novakov gem, koji je ovaj put lagano stigao do svog servis gema.

2:3 - Dobar Novakov otpor u ovog gemu, centimetri su ga delili od 0:30, ali je uspešan čelendž spasio Sinera. Bilo je i 30:30, ali dva dobra servisa i Italijan ponovo ima prednost.

2:2 - Nova šansa za Sinera, ponovo se igralo na razliku, ali Đoković jednostavno ne da svoj servis. I dalje bez brejka u trećem setu.

1:2 - Ogromnu priliku je Novak propustio. Imao je Nole tri brejk lopte, mirisalo je na situaciju iz prethodnog seta, ali se Janik izvukao i došao do prednosti od 2:1.

1:1 - Proradio je Novakov servis, tri u istom gemu, naš teniser je ekspresno stigao do izjednačenja.

0:1 - Nije pokleknuo Siner nakon gubitka drugog seta, već na samom startu stiže do vođstva. 

Tok drugog seta:

6:4 - Đoković vodi sa 2:0!  Siner i dalje ne može ni da priđe brejku, Novak je sjajnim servisima rutinski uzeo gem, pa je sada na set do velike pobede i finala.

5:4 - Izvukao se Siner, makar na trenutak. Odličnim volejem na mreži je smanjio na 5:4, ali sada ga čeka mnogo teži zadatak, a to je da brejkne Novaka po prvi put u meču.

5:3 - Ponovo je Italijan osvojio dva poena na Novakov servis, ali više od toga nije mogao. Đoković na gem od drugog seta.

4:3 - Velika šteta. Imao je Novak dve vezane brejk lopte, ali ih je olako ispustio, pre svega prvu, pa je Italijan sa četiri vezana poena stigao do 4:3.

4:2 - Nova velika borba na Đokovićev servis, ali se Novak ne da, ne dopušta rivalu da se vrati u meč, još dva gema ga dele od dva seta viška.

3:2 - Lagan gem za Sinera, koji ponovo smanjuje zaostatak.

3:1 - Neverovatna situacija u ovom gemu. Novak je ispustio krik, a zbog toga mu je sudija oduzeo poen. Još jednom se sudija zamerio Novaku, kada je odlučio da mu dosudi da je previše vremena prošlo pre servisa, ali ni to nije pomoglo Sineru, pa Novak vodi sa 3:1.

2:1 - Brejk Đokovića! Raspao se Siner, napravio duplu grešku, a zatim je i forhend nekontrolisano izbacio u aut, čime je Đokoviću omogućio tri vezane brejk prilike. Propustio je dve, ali treću nije, pa Nole stiže do velike prednosti.

1:1 - Nova borba za Novakov servis, ponovo je bilo 30:30, ali po običaju, Đoković osvaja najbitnije poene i dolazi do poravnanja.

0:1 - Pretio je Novak na startu drugog seta, imao je 30:30, ali su usledila dva vezana sjajna Sinerova servisa, koji stiže do prednosti u drugom delu igre.

Tok prvog seta:

6:3 - Kraj prvog seta, Novak ga je osvojio sa 6:3! Siner je osvojio prvi poen, ali usledile su Novakove bombe, četiri neuzvraćena servisa u nizu, pa Novak stiže do prednosti.

5:3 - Sjajnim vinerom je Novak stigao do 15:15, ali se u narednom poenu okliznuo i omogućio Sineru da stigne do lakog vinera, što je prelomilo gem. Ipak, sledi gem u kom Novak servira za prvi set.

5:2 - Nole na gem do prvog seta. Sjajno je Đoković servirao, nije dao Janiku ni promil šanse, pa će Siner servirati za ostanak u prvom setu.

4:2 - Osim uvodnog gema, Siner nema problem da zadrži svoj servis. Još jednom sa lakoćom smanjuje Novakovu prednost, ali je Srbin bliži osvajanju prvog dela igre.

4:1 - Đoković je ponovo spasio brejk loptu i stigao do tri gema prednosti. Pretio je Siner, sjajnim forhendom je došao do brejk lopte, ali zatim je neiznuđenom greškom olakšao posao Novaku, koji asom završava ovaj gem.

3:1 - Upisao se i Siner na semafor. Rutinski gem za Italijana, nekoliko izvrsnih servisa, pa je Janik smanjio Noletovu prednost.

3:0 - Nastavlja se Novakova serija. Ponovo je pretio Siner, ali odličnim servisom Đoković završava gem i stiže do prednosti od 3:0.

2:0 - Brejk Đokovića! Sjajan ritern gem za Novaka, Siner je upao u nervozu i promašio nekoliko forhenda, pa Srbin koristi svoju prvu brejk šansu i stiže do prednosti.

1:0 - Sjajno je Novak otvorio meč, stigao je do prva dva poena, ali je dopustio Italijanu da osvoji tri u nizu i stigne do brejk lopte. Đoković ju je spasio, zatim i još jednu, a sa nekoliko dobrih udaraca stigao i do početnog gema. Drama na samom startu meča.

Počeo je meč na Centralnom terenu!

14:30 - Drugi i osmi nosilac su na terenu, sledi zagrevanje, pa za desetak minuta i početak meča.

14:15 - Uskoro će Srbin i Italijan na travu Centralnog terena. Uoči meča, Novak je odradio trening, a tu se susreo sa Karlosom Alkarazom, potencijalnim rivalom u finalu.

13:30 - Ostalo je još sat vremena do izlaska igrača na teren. U Londonu danas pada kiša, pa će meč, gotovo izvesno, biti odigran pod krovom.

UVOD

Novak je do polufinala stigao pobedama od 3:0 u prva tri kola, kada su redom "stradali" Pedro Kaćin, Džordan Tompson, odnosno Sten Vavrinka. Najviše problema je Srbin imao u osmini finala, kada je sa 3:1, uz dva odigrana taj-brejka, savladao Poljaka Huberta Hurkača, u meču koji je trajao dva dana, zbog policijskog časa na Vimbldonu. U četvrtfinalu još jedan težak izazov, a sa 3:1 je savladan Andrej Rubljov, što je Novaku bila 33. uzastopna pobeda na Vimbldonu.

Sa druge strane, Siner nije za rivale imao tenisere ni približno istog kvaliteta. Na startu turnira je sa 3:0 savladao Huana Martina Serundola, brata mnogo poznatijeg Franciska, a u drugoj rundi je istim rezultatom savladan još jedan Argentinac, Dijego Švarcman.

Treće kolo je donelo prve probleme, ali je sa 3:1 Janik savladao Kventina Halisa, u osmini finala je rutinski, u tri seta, slavio protiv Kolumbijca Daniela Galana, a u četvrtfinalu je bolji bio od Rusa Romana Safiulina, rezultatom 3:1.

Podsetimo, pobednik ovog okršaja će u finalu igrati protiv boljeg iz meča u kom se sastaju Karlos Alkaraz i Danil Medvedev, a koji počinje odmah po završetku Novakovog i Janikovog duela.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading