NOVAK POMERA GRANICE! Đoković nastavio DOMINACIJU!

Autor:

Sport

17.04.2023

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbinu svi gledaju u leđa.

NOVAK POMERA GRANICE! Đoković nastavio DOMINACIJU!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković i dalje je prvi teniser planete.

I pored toga što je srpski as pre vremena završio takmičenje u Monte Karlu gde je u osmini finala poražen od Italijana Lorenca Musetija rezultatom 1:2 (6:4, 5:7, 4:6), Đoković je ostao na vrhu ATP liste.

Nole je čak i zaradio 80 bodova u kneževini pošto je stigao korak dalje nego prošle godine, te na novoj listi ima 7.240 bodova, 470 više od Karlosa Alkarasa koji je drugi sa 6.770.

Đoković i Alkaras branili su po deset bodova u Monte Karlu jer su obojica prošle godine ispali u drugom kolu. Karlos Alkaras ove godine nije igrao na prestižnom turniru, a Đoković je otišao kolo dalje, te je čak i povećao razliku u odnosu na Španca. Minimalno, ali je povećao.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Sledi turnir u Banjaluci, gde Đoković brani finale i 150 bodova, a Alkaras će igrati u Barseloni gde brani titulu i 500 poena, pa će ovo biti sjajna šansa da uz Noletove dobre partije i eventualni kiks mladog Španca razlika bude i veća.

Dok je Đoković počeo 383. nedelju na vrhu, a Alkaras je prvi koji mu gleda u leđa, ostatak top deset ATP liste izgleda ovako - Kasper Rud (5.255), Danil Medvedev 5.240), Stefanos Cicipas (4.950), Andrej Rubljov (4.380), Holger Rune (3.865), Janik Siner (3.525), Feliks Ože-Alijasim (3.450) i Tejlor Fric (3.245).

Podsetimo, Novak Đoković je sinoć stigao u Banjaluku iz Monte Karla, a u drugom kolu bi u sredu trebalo da igra protiv boljeg iz duela Van Aš - Vavrinka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading