Ono što je Rafa za Rolan Garos, to je Novak za Vimbldon: Trener najboljeg tenisera sveta očekuje trijumf!

Autor:

Sport

07.06.2022

06:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu je okončano, a posledica dešavanja na pariskoj šljaci kada je ATP lista u pitanju, biće vidljiva tek o narednog ponedeljka 13. juna.

Ono što je Rafa za Rolan Garos, to je Novak za Vimbldon: Trener najboljeg tenisera sveta očekuje trijumf!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa peharom Vimbldona

Novak Đoković provodi svoju poslednju nedelju na vrhu liste najboljih tenisera sveta. Već naredne nedelje sledi pad, a s obzirom da predstojeći Vimbldon neće donositi poene, u narednom periodu trenutno najbolji teniser sveta mogao bi da se spusti do sedme pozicije.

Trener svetskog "broja jedan", Goran Ivanišević, istakao je da Novak Đoković do predstojećeg takmičenjea na terenima Sveengleskog kluba neće učestvovati niti na jednom turniru, a zatim je i obrazložio razloge takve odluke:

- Glavni razlog je mentalna regeneracija. Videćemo, ali trenutno je važno da se psihički oporavi. Novak je genije sa drugačijim stavom od većine nas - istakao je Goran Ivanišević, a zatim pojasnio šta je u ovom momentu prioritet najboljeg tenisera planete:

- Mora da se oporavi od teških poraza u prošlosti i siguran sam da će biti spreman za takmičenje u Londonu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Goran Ivanišević

 

Na kraju je Goran Ivanišević i istakao kakvo je očekivanje stručnog štaba Novaka Đokovića pred predstojeći Grend Slem turnir:

- Nole je najveći favorit na Vimbldonu, kao što je Nadal bio u Parizu. Novak sada treba da se fizički i psihički pripremi za predstojeći Grend Slem. Siguran sam da će pobediti, imam dobar osećaj – optimista je Goran Ivanišević.

Ovogodišnji Vimldon startuje 27. juna, a treba naglasiti da je Novak Đoković osvajao prethodna tri odigrana turnira, uz napomenu da tenisa u Londonu nije bilo 2020. godine usled pandemije virusa COVID-19.

U prošlogodišnjem finalu srpskie teniser je u četiri seta savladao Italijana MAtea Baratinija 3:1 (6:7, 6:4, 6:4, 6:3).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading