POLITIKA JE UMEŠALA PRSTE U AUSTRALIJI: Britanac stao na Đokovićevu stranu!

Autor:

Sport

09.02.2022

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Endrju Kasl, bivši britanski teniser, a sada TV komentator, smatra da Đoković nije tretiran korektno u Australiji.

POLITIKA JE UMEŠALA PRSTE U AUSTRALIJI: Britanac stao na Đokovićevu stranu!

Foto: Tanjug/AP

Endi Marej i Novak Đoković

Novak nije imao priliku da brani titulu u Melburnu, što je njegov glavni konkurent iskoristio i otvorenih ruku prigrlio trofej Australijan opena. Kasl nema sumnju da Đoković gori od motivacije nakon Nadalovog trijmfua nad Medvedevom.

- Jedina kamera koja je u Melburnu nedostajala bila je ona koja bi prikazala lice Novaka Đokovića na meč lopti, kada je Nadal osvojio 21. slem. Posle toga, mogu da zamislim da će Novakova motivacija biti sto odsto - kaže Kasl.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa peharom Vimbldona

Kako trenutno stvari stoje, Novak bi ove godine mogao da učestvuje samo na Vimbldonu

- Ne znamo da li će igrati u Parizu jer je predsednik Francuske Emanuel Makron rekao da bi svi trebalo da budu vakcinisani, ali mislim da će biti neviđeno motivisan gde god da igra. Dok s pravom slavimo sjajno finale Nadala i Medvedeva, treba imati na umu da je Đoković taj turnir osvajao devet puta i da želimo da ga opet vidimo tamo - rekao je Kasl.

Kao bivši teniser, i veliki ljubitelj ovog sporta Kasl nije zadovoljan načinom na koji je Đokovič tretiran u Australiji. On politiku vidu kao glavnog uzročnika događaja u Melburnu.

- Želim da vidim najbolje kako daju maksimum u naredne dve-tri godine, tako da mi je Novak nedostajao tamo, bez obzira na moje lično mišljenje o tome kako se poneo. Ja sam novinar i tenis je moja ljubav, ali sa strane vesti, ova saga oko Đokovića je imala mnogo toga, bila je fascinantna. Moje lično viđenje je da uopšte nije tretiran korektno u ovom slučaju. Bilo je mnogo politike u svemu tome i sa tim izborima u Australiji i restrikcijama koje su imali, bilo je teško. Uz malo sreće to će sve proći i on će moći da se vrati i radi ono što najbolje zna - zaključio je britanski novinar.

Novaka Đokoviča trebali bi da vidimo prvi put na terenu ove sezone na turniru u Dubaiju koji se održava od 21. do 26. februara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Vuk

09.02.2022 11:32

Sport ne dozvoljava uplitanje politike.

Saša

09.02.2022 11:42

Politika sve pokvari.