GIMNAZIJALCI IZ SRBIJE PRISUSTVOVALI PALJENJU OLIMPIJSKOG PLAMENA!

Autor:

Sport

16.04.2024

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lep događaj.

GIMNAZIJALCI IZ SRBIJE PRISUSTVOVALI PALJENJU OLIMPIJSKOG PLAMENA!

Foto: ESSF

Plamen koji će goreti na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, upaljen je danas u drevnoj Olimpiji, na jugu Grčke. A čast da budu deo spektakla imali su i predstavnici Srbije, učenici beogradske Sportske i informatičke gimnazije Prestiž. Oni u Olimpiji borave od nedelje, gde učestvuju na prvim Evropskim edukaciono sportskim igrama. Organizator takmičenja je Evropska federacija za školski sport (ESSF), čiji je predsednik proslavljeni odbojkaš Željko Tanasković.

Foto: ESSF

 

- Bilo je zaista prelepo biti deo ovog spektakla. U Olimpiji na ostacima hramova i sportskog terena, 776. godine pre nove ere održane su prve drevne Igre, preteča Olimpijskih igara. Program je bio fenomenalan i nekoliko hiljada pre svega mladih uživalo je i ovo će pamtiti čitav život – istakla je Gorica Bilak Moconja, glavni delegat na Evropskim edukacio sportskim igrama.

Foto: ESSF

 

 

Srbiju su predstavljali Lena Kojadinović, Irina Kontić, Natalija Maravić, Dositej Đurić, Lazar Antonijević i Andrija Bigović. Uz njih je i direktor Sreten Srećković, koje je na dolasku dočekao generalni sekretar ESSF Stelios Daskalakis.

- Ovde je zaista dinamično. U dva dana imali smo puno aktivnosti i zanimljivih radionica. U ponedeljak je centralni događaj bio potpisivanje memoranduma između Grčke i Francuske, oko predstojećih Olimpijskih igara u Parizu. Taj deo se uz prisustvo predsednika MOK Tomasa Baha i predsednice Grčke Katarine Sakelaropoulu odigrao u Muzeju u Olimpiji. U sredu putujemo u gradić Maraton, na domak Atine, gde nas u tri dana čekaju nove radionice i sportska takmičenja. Trudimo se da svuda na najbolji mogući način predstavimo Srbiju i grad Beograd – istakao je Sreten Srećković, diirektor Gimnazije Prestiž.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading