VELIČANSTVEN PRIJEM: Štefanek i Marinković ugostili OSVAJAČE MEDALJA!

Autor:

Sport

26.11.2023

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportisti Srbije su u periodu za nama imali velike izazove, na Svetskim prvenstvima predstavljali su našu zemlju na najbolji način i osvojili mnoga odličja

VELIČANSTVEN PRIJEM: Štefanek i Marinković ugostili OSVAJAČE MEDALJA!

Foto: SSS

Tako su na Svetskom prvenstvu u boćanju u Francuskoj osvojene dve medalje - Milica Kolundžija i Dejan Kovačević osvojili su zlatnu medalju u miks dublu, dok je bronzanu medalju osvojila Nataša Antonjak u pojedinačnoj disciplini, a uspesi su ostvareni i u borilačkim sportovima.

Na Ašihara Svetskom prvenstvu za kadete, juniore i seniore u Japanu od 11 takmičara Srbije njih 5 osvojilo medalje - Rastko Anđelić zlato (seniori, disciplina borbe +90 kg), 

Andrija Ašanin srebro (junior II, disciplina kate), Tea Savić srebro (juniori I, disciplina kate), Nađa Macanović bronza (juniori II, disciplina borbe) i Lazar Miličević bronza (juniori II, disciplina borbe).
Republika

Foto: SSS

Davor Štefanek i Goran Marinković ugostili osvajače medalja

 

Za reprezentativce koje su ostvarili planetarne uspehe predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković upriličili su prijem na kome su razgovarali sa sportistima, ali i rukovodstvom Boćarskog saveza Srbije predsednikom i selektorom Milanom Mileusnićem i Ašihara kaikan saveza Srbije predsesnikom Svetlanom Skenderovskim i trenerom Sašom Anđelićem.


- U Sportskom savezu Srbije se trudimo da svaka naša članica dobije podršku i veoma nam je drago kada za Srbiju sportisti iz najrazličitijih sportova osvajaju medalje. Ponosan sam i od srca česritam kako takmišarima u boćanju tako i u ašihara sportu. Veoma mi je drago da rukovodstvo ova dva saveza ulaže velike napore da svojim takmičarima obezbedi sve potrebne uslove za trening, a njihov rad rezultira i medaljama kako u seniorskom uzrastu, tako i u mlađim kategorijama, što znači da sport u Srbiji ima budućnost. Nadam se da će za sportiste 2024. godina biti još uspešnija - istakao je predsednik SSS Davor Štefanek.


Generalni sekretar Goran Marinković istakao je još jednom važnost saradnje krovne organizacije i svojih članica:
- Već dugo godina predsednik Štefanek i ja se trudimo da budemo na raspolaganju svojim članicama i da im pružimo podršku. Ovo je najlepši način da još jednom skrenemo pažnju na ove uspešne reprezentativce. Čestitam osvajačima medalja. Nadam se da će kako takmičari i treneri tako i rukovodstvo Boćarskog i Ašihara kaikan saveza Srbije nastaviti da kvalitetno rade i predstavljaju svoju zemlju u najboljem svetlu na velikim takmičenjima - rekao je Marinković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading