SRBIJA I SRPSKA SU JEDNO: JAKA PORUKA organizatora biciklističke trke „Beograd-Banjaluka“

Autor:

Sport

19.11.2023

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biciklistička trka „Beograd - Banjaluka“ od 18. do 21. aprila iduće godine doživeće svoje 18. izdanje i ponovo spojiti mostove prijateljstva između dve zemlje u kojima živi isti narod.

SRBIJA I SRPSKA SU JEDNO: JAKA PORUKA organizatora biciklističke trke „Beograd-Banjaluka“

Foto: kuvelja arpas

Kako bi sve bilo spremno za punoletstvo najbolje trke u regionu, već su počeli dogovori i sastanci, a jedan od najvažnijih desio se u Banjaluci koju je posetio istaknuti biciklistički radnik iz Novog Sada Ivan Arpaš, te razgovarao sa direktorom trke Vladimirom Kuvaljom.

Kao što to i rade veliki prijatelji, njih dvojica su u samo nekoliko minuta dogovorili sve detalje organizacije budućeg izdanja trke, te poslali poruku koja je osim sportskog i suština ovog događaja.

- Izuzetno mi je čast i zadovoljstvo što sam imao priliku da ugostim predsjednika, kako mi to volimo da kažemo, Biciklističkog saveza srpske Vojvodine, mog velikog prijatelja Ivana Arpaša. Sa zadovoljstvom smo razmenili stavove i mišljenja o važnosti saradnje dve bratske zemlje. Republika Srpska je zagledana u Srbiju, kao maticu, i uvek će čvrsto stajati uz nju, te joj davati bezuslovnu podršku držeći se stavova naša dva predsednika, Milorada Dodika i Aleksandra Vučića. Smatram da oni vode jasnu nacionalnu politiku srpskog jedinstva, koji se ogleda kroz specijalne i paralelne veze, a koje nisu samo slovo na papiru već volja naroda sa obe strane Drine. Jedan od najboljih i prepoznatljivih primera ove saradnje i volje je biciklistička trka „Beograd - Banjaluka“. Događaj koji okuplja celi svet i ruše granice na Drini. Želim da pošaljem jasnu poruku, da Republika Srpska čvrsto stoji uz Srbiju, a dok sam ja na čelu BS RS to će biti naš cilj i obaveza. Izuzetno mi je zadovoljstvo što Srbija pokazuje isti odnos prema Republici Srpskoj, a to su pokazali sportisti i sportski radnici iz Srbije – rekao je Kuvalja.

Osim prijateljstva i reči podrške za organizatora trke, Arpaš je u Banjaluku doneo i lepu vest kada su etape trke u pitanju.

- Sa zadovoljstvom mogu da kažem da će trka proći kroz Irig čiji je predsednik opštine Tihomir Stojaković sa zadovoljstvom prihvatio da bude deo organizacije – rekao je Arpaš.

On je podvukao kolika je važnost saradnje dve zemlje na najvećem mogućem nivou.

- Izuzetno mi je drago da sam u poseti Republici Srpskoj, sa svojim dragim dugogodišnjim prijateljem Vladimirom Kuvaljom, sa kojim sam u srdačnom razgovoru predstavio značaj saradnje kako saveza kojeg sam predsednik, tako i Srbije sa Republikom Srpskom. Nadam se još većoj i boljoj saradnji što je od Kuvalja i očekivao od mene. Kao što je on napomenuo, trka „Beograd – Banjaluka“ je simbol jedinstva kroz sport. To prijateljstvo moramo gajiti i pokazati jedinstvo. Čvrsto stojim pri svom stavu i uzeću na sebe obavezu da to jedinstvo čuvamo. Živela Republika Srpska i Srbija – naglasio je Arpaš.

Do kraja godine trebalo bi da budu poznate etape 18. izdanja trke, a ono što je za sada jasno jeste da će Vlasenica po šesti put biti domaćin cilja jedne od etapa. Trka tradicionalno kreće iz Beograda, a direkcija ovog događaja u narednim danima obići će potencijalne domaćine u Srbiji i Srpskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading