KAO SENA NEKADA: Ferštapen dominantno slavio u kišnom Monaku!

Autor:

Sport

28.05.2023

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šofer Red Bula pokazao zašto je dvostruki uzastopni šampion sveta.

KAO SENA NEKADA: Ferštapen dominantno slavio u kišnom Monaku!

Foto: Tanjug

Holandski vozač Maks Ferštapen ostvario je ubedljivu pobedu na Velikoj nagradi Monaka.

Drugi kroz cilj, sa više od 27 sekundi zaostatka, na ulicama Monte Karla prošao je Španac Fernando Alonso, a najniži stepenik na pobedničkom postolju zauzeo je Francuz Esteban Okon.

Tandem Mercedesa Luis Hamilton - Džordž Rasel je zauzeo četvrtu i petu poziciju, a bodove u Kneževini su osvojili još Šarl Lekler, Pjer Gasli, Karlos Sainc, Lando Noris i Oskar Pjastri.

Trku u Monaku po dobrom nikako neće pamtiti drugi u generalnom plasmanu Serhio Perez, koji je startovao sa začelja, a završio je tek 17.

Prva 52 kruga u Kneževini nisu donela nikakva uzbuđenja, a onda je pala kiša, što je izazavalo konfuziju na stazi. Poslednja trećina trke je, zbog toga, bila dosta zanimljivija, ali kada su u pitanju borbe za neke niže pozicije, jer Ferštapen nijednog trenutka svoju pobedu nije doveo u pitanje.

Holanđanin je ovom pobedom značajno povećao prednost na tabeli, pošto sada ima 144 boda, a Perez je ostao na 105, dok trećeplasirani Alonso ima 93.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading