Legenda NFL-a kritikovala sportiste koji kleče

Autor:

Sport

28.07.2020

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu svi impresionirani načinom na koji se sportisti odnose prema neredima u SAD- u.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
NFL igrači kleče

Poznati trener američkog fudbala Majk Ditka (80), koji je predvodio Čikago Berse do njihovog jedinog Super Boula, izazvao je niz burnih reakcija u SAD nakon što je oštro kritikovao sporiste koji kleče na američku himnu.

- Ako ne možete da poštujete ​​našu državnu himnu, gubite se iz zemlje. Tako se osećam. Naravno, staromodan sam. Ali reći ću ono što osećam - kazao je član Kuće slavnih američkog fudbala.

 - Mislim da postoji način na koji se demonstrira, a postoji način da ne protestujete. Ne protestujete protiv zastave i protiv ove zemlje koja vam je pružila priliku za život, baveći se sportom - dodao je u razgovoru za TZM Sports.

Početkom juna i kvoterbek Nju Orleansa Dru Bris je u razgovoru za Jahoo slično kazao.

 - Nikada se neću složiti sa onima koji ne poštuju zastavu Sjedinjenih Američkih Država - kazao je Bris.

 

 

Njegov komentar izazvao je brojne negativne komentare. Jedan od onih koji mu je odgovorio bio je slavni košarkaš LeBron Džejms.

 - Ti stvarno ne razumeš zašto je Kap (Kolin Kapernik) kleknuo na koleno? Čoveče, to nema baš nikakve veze sa nepoštovanjem zastave ili američkih vojnika koji čuvaju našu zemlju - poručio je Džejms. Bivši napadač San Francisca Kolin Kapernik prvi je put klečao tokom himne 2016. godine u znak protesta protiv rasne nepravde i policijske brutalnosti.

RepublikaFoto: Wikipedia

Zbog toga su 49-ersi raskinuli ugovor sa njim, a nijedan lub nije želeo da se angažuje. Kapernik je potom tužio ligu, a prošle godine je ta tužba rešena nagodbom.

Klečanje na kolenu postalo je uobičajen prizor na demonstracijama nakon smrti Afroamerikanca Džordža Flojda koji je preminuo 25. maja u Mineapolisu, nakon što mu je beli policajac Derek Čauvin kolenom gnječio vrat više od osam minuta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading