GROBARI NEMAJU ČEMU DA SE NADAJU! Zvezde NE UME da pobeđuje Efes u Istanbulu!

Autor:

Sport

11.04.2024

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško da će se u jednoj od slabijih sezona promeniti rekord.

GROBARI NEMAJU ČEMU DA SE NADAJU! Zvezde NE UME da pobeđuje Efes u Istanbulu!

Foto: Starsport

Večeras od 20.30 časova Crvena zvezda će gostovati Efesu u Istanbulu u poslednjem kolu Evrolige i tako odlučiti od sudbini večitog rivala, Partizana. Crno-belima je sticajem okolnosti neophodna pobeda kluba sa Malog Kalemegdana uz trijumf u Areni nad Valensijom, kako bi se našli u TOP 10 fazi takmičenja. 

Ipak, sudeći prema prethodnim rezultatima, grobari ne mogu previše da polažu nade u ekipu Janisa Sferopulosa. O tome svedoči podatak da Zvezda nikada nije pobedila Anadolu Efes u "Sinan Erdem" domu. 

Zaista zvuči neverovatno, ali je istina - od prethodno odigranih 15 susreta u Evroligi, crveno -beli su pobedili pet puta, dok su Turci slavili u deset navrata. Svaka pobeda srpskog tima je došla u Beogradu, dok je Efes tri puta uspevao da osvoji Mali Kalemegdan i pritom odbrani Istanbul na čak sedam utakmica. 

Republika

Foto: Starsport

Ovosezonski okršaj Zvezde i Efesa

Najbliže pobedi, Zvezda je došla u sezoni 2020/21. Ostaće upamćeno da je Nikola Kalinić imao priliku da sa slobodnih bacanja poveća prednost svoje ekipe na +3 pred poslednji napad, ali je neverovatno promašio oba. Onda se Vasilije Micić zaleteo u prodor i izvukao faul Nejta Voltersa. Dvostruki MVP Evrolige nije ponovio grešku svog reprezentativnog kolege i osigurao je pobedu protiv nekadašnjeg kluba (84:83). 

Takođe, nadomak željenog rezultata, Zvezda je došla u prvom evroligaškom okršaju sa Efesom. Bilo je to 2015 godine. Čitava utakmica je bila veoma tesna, a čekao se pobednik do samog kraja. Branko Lazić, sada veteran, je uspeo trojkom da donese crveno-belima prednost od tri poena. Domaćini su uspeli razliku da svedu na poen zaostatka i da osiguraju sebi poslednji napad. Na tri sekunde do kraja, posle ubacivanja sa strane, lopta stiže u ruke Darija Šarića, koji sa sigurnošću iskusnog igrača (onomad je imao tek 21. godinu) pogađa sa poludistance i šalje Beograđane nazad na mali Kalemegdan praznih šaka (85:84). 

Mada istorija tvrdi da je ishod poznat, večerašnji okršaj je nesvakidašnji. Retko se dešavalo da grobari navijaju za Zvezdu, a još manje da "parni valjak" apsolutno zavisi od večitog rivala. Ukoliko smo već spojili nespojivo, zašto se i tradicija ne bi prekršila i donela radost i jednima i drugima. 

Pitajte navijače Liverpula ukoliko ne verujete u nemoguće - Istanbul je mesto gde se čuda događaju!

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading