ORGANIZOVANI NAPAD NA NIKOLU JOKIĆA: Legende NBA lige se udružile protiv Srbina

Autor:

Sport

05.04.2024

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanci ne daju Džokeru treću MVP nagradu.

ORGANIZOVANI NAPAD NA NIKOLU JOKIĆA: Legende NBA lige se udružile protiv Srbina

Foto: Twitter/nuggets

Nikola Jokić

Nikola Jokić glavni je kandidat za osvajanje MVP nagrade tekuće sezone NBA lige, što bi mu bilo treće ovakvo priznanje, posle jedne godina pauze. A i u toj godini je Srbin poneo MVP priznanje, samo NBA finala u kojem je odveo Denver do šampionskog prstena. Međutim, legende NBA lige počele su orkestriran napad na našeg asa sa ciljem da ga diskredituju kako on ne bi poneo laskavo priznanje treći put.

Naime, prvo ga je napao bivši NBA košarkaš Gilbert Arenas rekavši da je centar Denvera "najgori MVP u poslednjih 40 godina". Pritom te izjave nisu prvi put da je Arenas izneo kontroverzne stavove o evropskim košarkašima, a njegove tvrdnje su izazvale burne reakcije u svetu košarke.

Foto: youtube.com/ SLAM NBA

Gilbert Arenas

 

Jokić je verovatno, statistički gledano, najgori MVP dobitnik u poslednjih 40 godina. Kada pričate o najkorisnijem igraču, igrači koji su dobijali tu nagradu, njihovi timovi su prvi ili drugi u ligi. Kada je Majkl Džordan to dobio u momentu kada je Čikago bio sedmi u ligi, imao je prosek od 35 poena, šest skokova i pet asistencija, uz tri ukradene lopte po meču. Bio je lider po broju poena i ukradenih lopti, istorijska godina i to ima smisla. Kada je Rasel Vestbruk osvojio Oklahoma je bila 10. u ligi, ali je on imao tripl-dabl u proseku. Uradio je nešto neverovatno, nešto što niko od Oskara Robertsona nije uspeo - rekao je Arenas.

Dan kasnije u kampanju uključio se i Šekil O’Nil. Da skandal bude veći, zvezda LA Lejkersa je ranije hvalila Srbina, ali je sada promenio ploču, možda i po nečijoj direktivi.

Republika

Foto: printscreen/Twitter

Šek

- Moraju da budu agresivni, svaki put kad imaju loptu treba da idu na Jokića i nateraju ga da igra odbranu. Trenutno, Jokić ne igra odbranu, samo napad. To je najbolje što možete da uradite košarkašu - rekao je Šek za Srbina, koji, kao Evropljanin a za razliku od Amerikanaca bar zna šta je to odbrana.

I za kraj, iako je Jokić imao tripl-dabl u porazu Denvera od LA Klipersa, as rivala Rasel Vestrbuk tvrdi da Nikola ne može da bude rame uz rame sa njim.

- Slušajte, niko nije kao ja! Niko kao ja. Da se tu zaustavimo. Nikola je paklen igrač ali nije ja. Nisam ni ja on. Osvojio je dva puta MVP zvanje, teško ga je čuvati, sjajan je dodavač, zna kako se igra na pravi način. Takmiči se svake večeri. Mi smo večeras izvukli najbolje iz njega - zaključio je Vestrbuk.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading