ZVEZDIN I PARTIZANOV DOM DOBIO NOVI IZGLED! Posle ŠEST godina, usledila je VELIKA promena! (FOTO)

Autor:

Sport

04.04.2024

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema zaštitnog znaka.

ZVEZDIN I PARTIZANOV DOM DOBIO NOVI IZGLED! Posle ŠEST godina, usledila je VELIKA promena! (FOTO)

Foto: Starsport

Finale Evrolige u beogradskoj Areni

Nakon što je više od šest godina prošlo od zaključivanja ugovora kompanije "Štark" i beogradske dvorane da najveća hala na Balkanu nosi ime po hrvatskoj kompaniji, došlo je do razilaženja dve strane. 

Naime, dom košarkaša Crvene zvezde i Partizana, kao i mesto gde se održavaju mnogobrojne manifestacije nosiće ime "Beogradska arena", potvrdio je Aleksandar Šapić.

Republika

Foto: Republika

Beogradska Arena

Odluka je vrlo brzo stupila na snagu, pa se nije čekalo mnogo da do promene i dođe. Ovako trenutno izgleda hala na Novom Beogradu bez svog doskorašnjeg zaštitnog znaka.

Podsetimo, predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić je povodom toga rekao da Arena više nije na prodaju.

- "Beogradska arena" i ova hala jedan je od simbola našeg grada, tu se održavaju najvažniji kulturni, sportski i svi drugi događaji i manifestacije. Od 2010. godine Arena je bila na prodaju, nosila je imena raznih firmi, kompanija, a poslednje koje je nosila bilo je "Štark arena". Danas je krenulo skidanje tog natpisa jer ugovor ističe i ja se nadam da, bez obzira ko bude vodio grad Beograd u budućnosti, da se više ime "Beogradske arene" neće dovoditi u pitanje. Grad Beograd je u situaciji da ne mora da prodaje svoje simbole - rekao je Šapić i dodao:

Govorio sam i ranije o tome da nema razloga da mi ne radimo isto ono što rade sve druge civilizovane, demokratske, evropske zemlje na koje se mnogi pozivaju, pa i oni koji će me napasti zbog ovoga, a to je da ono što nam je važno da to na prodaju nije. Kao što "Zagreb arena" nije na prodaju, nismo videli da su joj dali ime "Knjaz Miloš arena", a čak se ni reklama "Knjaz Miloš" ne može postaviti na Trgu bana Jelačića, bez obzira koliko biste to platili. E, tako i mi treba da poštujemo sebe, u najmanju ruku kao što i drugi poštuju sebe, i da povedemo računa o našim simbolima. Zbog toga je, od danas, "Beogradska arena" ponovo "Beogradska arena" i nadam se da će tako ostati i u budućnosti - zaključio je Šapić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading