KRAJ VELIKE KARIJERE: Nemanja Bjelica se OPROSTIO OD KOŠARKE!

Autor:

Sport

23.03.2024

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužan dan za sve ljubitelje sporta.

KRAJ VELIKE KARIJERE: Nemanja Bjelica se OPROSTIO OD KOŠARKE!

Foto: Starsport

Nakon višegodišnje uspešne košarkaške karijere, Nemanja Bjelica je odlučio da stavi tačku na svoje aktivno igranje. U svojoj 35. godini, ovaj nekadašnji krilni centar i reprezentativac Srbije, započeo je poslednju sezonu u Crvenoj zvezdi. Međutim, usled problema sa povredama, Bjelica je bio primoran da napusti klub.

 

 


Bivši košarkaš Fenerbahčea se zvanično oprostio od košarke putem svog Instagram profila emotivnim videom, u kojem u prikazane fotografije iz različitih perioda njegove karijere. 

Nemanja Bjelica

U svom dugovečnom košarkaškom veku nastupao je sa velikim uspesima za evropske velikane poput Fenerbahčea, Crvene zvezde i Baskonije. 

Takođe, uspeo je da napravi ime za sebe u NBA košarci nastupajući za Minesota Timbervulvse, Sakramento Kingse, Majami Hit i Golden Stejt. Sa Voriorsima je osvojio dugoželjeni prsten najjače lige sveta. 

Sa Stefom Karijem i Klejom Tompsonom okitio se šampionskim ruhom u sezoni 2021/22. Što se drugih timskih uspeha tiče, osvajao je turski šampionat, a nadomak evropskog trona stigao je 2015 godine, kada je sa Fenerom igrao Fajnal-for. 

Na individualnom planu, Bjelica može da se pohvali priznanjem za MVP Evrolige u takmičarskoj godini 2014/15.

Ostaće upamćen kao legenda reprezentacije Srbije sa kojom je bio strah i trepet, kako Starog kontinenta, tako i sveta. Iako nikada na najvećim takmičenjima nije stigao do zlatnog odličja, u svojim vitrinama će uvek imati dva srebra, jedno sa Evrobasketa u Poljskoj 2009, i Svetskog prvenstva u Španiji 2014 godine. Takođe, ne valja zaboraviti ni zlato na Univerzijadi u istoj godini kada je zauzeo vicešampionsko postolje na šampionatu Evrope. 

Veliko ime, veliki igrač i veliki čovek, otišli su u istoriju, a nadamo se da ovo neće biti kraj bavljenja košarkom za Nemanju, makar ono bilo i van terena. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading