RIGOROZNE KAZNE UOČI ZVEZDINOG MEČA SA ITALIJANIMA! Treneri Virtusa i crveno-belih NOVČANO SANKCIONISANI!

Autor:

Sport

22.03.2024

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evroliga nije imala milosti.

RIGOROZNE KAZNE UOČI ZVEZDINOG MEČA SA ITALIJANIMA! Treneri Virtusa i crveno-belih NOVČANO SANKCIONISANI!

Foto: www.profimedia.rs

Evroliga je nedavno donela odluku da kazni dvojicu trenera, Luka Bankija i Jorgosa Barcokasa, zbog njihovog nekorektnog ponašanja na utakmicama.

Luka Banki, trener Virtusa, kažnjen je novčano sa 1000 evra zbog svog ponašanja prema sudijama na meču protiv Žalgirisa. Tim italijanskog stručnjaka poražen je rezultatom 96:81, a nekorektno ponašanje trenera Letonija je bilo evidentno tokom celog meča.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Luka Banki


Takođe, Jorgos Barcokas, trener Olimpijakosa, dobio je kaznu od 2000 evra zbog isključenja u utakmici protiv Efesa u 30. kolu, kao i zbog prigovora. Iako su atinski crveno-beli poraženi  rezultatom 85:72, ekipa se uspešno vratila na pobednički kolosek pobedivši Asvel samo dva dana kasnije. Trenutno se Olimpijakos bori za poziciju među šest najboljih ekipa sa skorom od 19 pobeda i 12 poraza, dok se Virtus nalazi na osmom mestu sa 17 pobeda i 13 poraza.

Foto: Starsport

Jorgos Barcokas

Podsećamo, Crvena zvezda trenutno igra sa ekipom Luke Bankija u meču 31. kola Evrolige. Utakmica nema rezultatski značaj za Beograđane, ali bi svakako mogla da znači kao motivacijski pokretač za Sferopulosove momke u nastavku sezone.

Kazne izrečene trenerima Bankiju i Barcokasu izazvale su različite reakcije među ljubiteljima košarke. Dok su neki podržali odluku Evrolige kao važan korak ka očuvanju sportskog ponašanja, drugi su izrazili sumnje u doslednost u primeni pravila i kazni. Mnogi su istakli da je važno da se trenerski i igrački timovi pridržavaju etičkih standarda kako bi se očuvala fer i sportska atmosfera na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading