ZVEZDA PREKINULA CRNU SERIJU U EVROLIGI PROTIV VIRTUSA! Raspoloženi Nedović vodio crveno-bele do pobede!

Autor:

Sport

22.03.2024

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde prekinuli su niz od šest poraza u Evroligi pobedom u 31. kolu protiv Virtusa iz Bolonje - 94:79 (21:23, 27:19, 26:23, 20:14).

ZVEZDA PREKINULA CRNU SERIJU U EVROLIGI PROTIV VIRTUSA! Raspoloženi Nedović vodio crveno-bele do pobede!

Foto: Starsport

Dobro su Zvezdini visoki igrači - Davidovac i Ilić ušli u meč pogodivši dve trojke na startu. Mnogo nepovezane igre i nerealizovanih napada obeležilo je početak duela,
da bi Hanga malo "razbudio" publiku u Areni trojkom sa osam metara. Virtus je imao spreman odgovor preko raspoloženog Belinelija, ali je onda Teodosić kročio na parket
i odmah po samom ulasku pokazao koliko je važan za igru crveno-belih sa dve fenomenalne asistencije. 

KK CRVENA ZVEZDA - KK VIRTUS 94:79

(21:23, 27:19, 26:23, 20:14)

Vladala je rezultatska "klackalica" do kraja prvog poluvremena, da bi poslednjih pet sekundi donelo najveće uzbuđenje. Tobi je nakon dobre finte pogodio trojku, a Teodosić ukrao loptu gostima pri izvođenju i pogodio sa distance sa zvukom sirene, čime su domaći stekli najveću prednost - +6.

 

 

Nastavak meča je potpuno protekao u znaku Nemanje Nedovića. "Plesao" je po terenu Zvezdin bek koji je ubacio 25 poena Italijanima i bio najzaslužniji za "turbo" drugo poluvreme crveno-belih. Pridružio mu se Bolomboj koji je apsolutno dominirao u reketu i monstruoznim zakucavanjima dizao publiku na noge. Ipak, najveći pokazatelj dobre igre Zvezde bio je podatak da je ekipa imala čak 30 timskih asistencija. Na sve to Italijani nisu imali odgovor, pa su "pogubili" konce u poslednjoj deonici kada je njihov otpor potpuno slomljen.

U redovima gostujućeg tima najefikasniji je bio Šengelija sa 25 poena.

 

Standings provided by Sofascore

 

TOK MEČA

 

 

KRAJ MEČA

10. minut - E, sada je i definitivno - nesportski faul Šengelije koji znači pobedu Zvezde! Davidovac je ukrao loptu, a Gruzin i završava utakmicu ranije pošto mu je ovo peti faul. Odličnu utakmicu odigrao je Davidovac koji je precizan sa linije penala i izlazi. Bolomboj zakucava Italijane za kraj, ali će tačku ipak staviti Nedović koji to i te kako zaslužuje danas i svojim 25-im poenom stavlja tačku na meč!

9. minut - Nema pogotka za Virtus, Nedović hvata, Zvezda sve bliža pobedi. Usledio je loš napad domaćih, pa još jedna mrtva lopta. Gosti ne realizuju još jedan napad i Zvezda može u mirnu završnicu!

8. minut - Velika sreća za Zvezdu - šut za tri Belinelija iz nemoguće pozicije je izašao iz obruča. Teodosić je polovičan sa linije penala. Nisu realizovali napad gosti, a TO KORISTE TEODOSIĆ I BOLOMBOJ SJAJNOM KOMBINACIJOM!

7. minut - Šengeliju je faulirao Smart, a Gruzin je potom iz nešto teže pozicije poentirao. Još jedan igrač Virtusa napušta teren zbog faulova - Pajola, a Gedraitis to pretvara u poene sa penala. Belineli pogađa iz izuzetno teške pozicije za tri. Danston udara rampu Nedoviću.

6. minut - Džoel Bolomboj je pogodio za dva uz faul Šengelije! Precizan je i sa linije penala sjajni Zvezdin centar! Miki je napravio faul u napadu, sve ide sada domaćima na ruku. Za Džordana Mikija je završen meč zbog petog faula!

Republika

Foto: Starsport

Dobrić protiv Zvezde

5. minut - Nakon užasnog napada Zvezde, Bolomboj se izborio za još jedan napad, međutim, ispala mu je lopta nakon toga iz ruke. Šengelija je neprecizan na drugoj strani, a posle ogromne muke u ofanzivi, Smart je uspeo da izbori faul pametno.

4. minut - Prelepa zadnja promena Nedovića i dodavanje Mitroviću koji je, međutim, ponovo izblokiran, sada od strane Polonare. Ponovo će za loptu skakati Abas i Mitrović, ali ovog puta uspešniji je onaj u tamnijem dresu. MEĐUTIM NE! Revanšira se Bolomboj sa monstruoznom rampom! Dobio je ovacije navijača zasluženo. Miki je uz malo sreće pogodio horog.

3. minut - Miki je fauliran i pogodio je oba penala. Ilić je uhvatio Mitrovićev promašaj, ali je napad svakako ostao nerealizovan.

2. minut - Kakva rampa Mikija Mitroviću! Prelepa kombinacija je sprečena da se završi na najbolji način. Na drugoj strani je poentirao Lundberg, ali se Mitrović ispravio i pogodio uz faul! Usledila je odlična odbrana Davidovca, a potom i njegovi poeni! Sjajno veče za njega.

1. minut - Belineli otvara poslednju deonicu sa dva poena.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Nastavlja Nedović tamo gde je stao i spušta loptu na zicer, što na drugoj strani čini i Šengelija. Poslednji napad crveno-belih završen je nepreciznim pokušajem za tri, pa domaći tim ide sa devet poena viška u poslednju četvrtinu - 74-65.

9. minut - Džordan Miki je ponovo koristan za Zvezdu, pošto je poslao Teodosića na liniju penala odakle je prekaljeni plejmejker siguran. Neće moći preko Bolomboja! Kakva rampa centra, poklopio je Mikija! U kontri je fauliran Mitrović, pa će Zvezda ponovo imati priliku da poveća prednost sa linije penala. Delimičan je bio odatle Luka. Dobrić je promašio trojku, a loptu su uhvatili Bolomboj i Abas koji će za istu skakati. KAKVA SEKVENCA NAKON BOLJEG SKOKA ZVEZDINOG CENTRA! Teodosić je prihvatio loptu, prosledio je do Nedovića, a ovaj u tranziciji pogodio samo dno mrežice za +11.

8. minut - Virtus je pogrešio u napadu, publika se digla, a Nedović je sa linije penala doneo ponovo +5 Zvezdi. Miki je promašio zicer, ali je momentum malo poljuljao Gedraitis koji je napravio faul u napadu.

 

 

7. minut - Sada sudije dosuđuju Gedraitisu tehničku grešku, pa je Belineli poravnao rezultat sa linije penala. Italijan je potom je promašio trojku sa velike udaljenosti, ali je Teodosić pogodio!

6. minut - Nakon napada Zvezde prepunog svega, sudije nisu dosudile ništa i lopta će pripasti igračima Virtusa. Međutim, Šengelija je ovog puta napravio faul u napadu. Uh, kakva šteta - Mitrović je nakon prelepe finte ipak promašio zicer. Lundberg je fauliran i nakon što je pogodio oba bacanja razlika je samo poen.

5. minut - Kakvi momenti na meču! Igra se brzo na obe strane, međutim ni Gedraitis ni Nedović nisu uspeli da pogode za tri, a u kontri je Šengelija dobio rampu od Mitrovića! Gruzin je ipak u nastavku preko ruke pogodio trojku za samo -3 Virtusa i naterao Sferopulosa da zove tajm-aut. Teodosić se vratio u igru. 

 

 

4. minut - Šengelija je dobio rampu od Bolomboja, ali je Lundberg nekako pogodio trojku nakon toga. Potom je Danac učinio isto za seriju 6:0 gostiju. Nedović popravlja svoj saldo na 15 poena nakon još jednog odličnog prodora!

3. minut - Negodovanje sa svih strana u Areni je potpuno opravdano, jer su sudije dosudile faul na zemlji nad Nedovićem dok je on očigledno zaslužio dva penala. Nakon gledanja snimka su promenile odluku, a bek Zvezde je pogodio oba puta. Šengelija je promašio šut za tri, potom je popravio, ali Nedović u ovim trenucima dominira i uzvraća!

2. minut - Bolomboj na poletanju sa još jednim fenomenalnim zakucavanjem na dodavanje Hange! Nemanja Nedović je sjajno naslonio loptu na tablu i crveno-beli po prvi put imaju dvocifrenu prednost!

1. minut - U poslednjem trenutku prvog napada fauliran je Bolomboj i to su odličnom kombinacijom iz auta iskoristili Nedović i Davidovac. Belineli je uspeo da uzvrati na drugoj strani.

 

KRAJ DRUGE ČETVRTINE

10. minut - Virtusov Gruzin je napravio korake, ali je potom loš napad Zvezde rezultirao faulom Bolomboja i pogocima Pajole sa linije slobodnih bacanja. KAKAV KRAJ POLUVREMENA - ŠEST POENA ZVEZDE ZA PET SEKUNDI! Tobi je nakon finte pogodio prvi, a potom je Teodosić ukrao loptu i pogodio sa distance sa zvukom sirene! Zvezda sa šest poena viška ide na najveću pauzu.

 

 

9. minut - Odlično je Bolomboj "skinuo" loptu sa obruča Šengeliji, a potom sebe nagradio fenomenalnim zakucavanjem iz alej-upa na drugoj strani! Belineli je šutirao užasno, a onda Hanga potpuno nepotrebno baca loptu u aut pokušavajući da uposli Mitrovića.

8. minut - Rokas Gedraitis je iskočio sa trojkom! Dobra reakcija nakon tajm-auta. Međutim, Šengelija je ponovo pogodio sa poludistance, a potom kaznio loš napad domaćih zakucavanjem i primorao Sferopulosa da ponovo traži predah. Gedraitis je nakon tajm-auta fauliran i pogodio je oba slobodna bacanja.

 

 

7. minut - Odlična odbrana Zvezde ipak nije izdržala, jer je Ilić na kraju faulirao Šengeliju za dva penala odakle je Gruzin pogodio oba puta. Davidovac je nakon lošeg napada pogodio za dva sa zvukom sirene! Međutim, uzvraća na isti način Šengelija dvojkom na drugoj strani.

6. minut - Odličan alej-up Gedraitisa za Tobija i Sferopulosov tim vodi! Pajola je promašio šut za dva, ali je Miki uhvatio ofanzivni skok.

5. minut - Lundberg je bacio loptu u aut, odličnu odbranu igraju crveno-beli. Tobi se izborio za ofanzivni skok i poentirao nakon vrlo lošeg napada Zvezde.

4. minut - Abas je pogodio za dva preko Tobija. Hanga je promašio izuzetno tešku trojku preko ruke, ali je u sledećem napadu nakon dobre odbrane uposlio Mitrovića koji je imao dva penala i oba pogodio.

Republika

Foto: Starsport

Crvena zvezda - Virtus

3. minut - Odličan potez Lundberga koji ide na zicer. Teodosić je iznudio prekršaj Mikija, Virtus je ispunio već bonus, a iskusni plej Zvezde pogodio oba slobodna bacanja. Gedraitis je bio na pragu ukradene lopte, ali mu je pobegla u aut. Lundberg je uz dosta sreće promašio, ali nije prošlo dodavanje Teodosića za Mitrovića na drugoj strani.

2. minut - Evo dobrog poteza Nedovića - pogodio je uz prekršaj. Promašio je ipak dodatno slobodno bacanje. Nerešeno je. Lomas je kaznio izuzetno nepažljivu odbranu crveno-belih trojkom.

1. minut - Užasno dodavanje Nedoića nije kaznio trojkom Abas. Ali koliko samo znači Miloš Teodosić u igri Crvene zvezde, još jednom je poslao predivno dodavanje za Mitrovića koji je poentirao. Ipak, na drugoj strani je zakucao Miki.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut - Abas je sledeći igrač koji postiže trojku. Bolomboj je vrlo mekano izbacio loptu i pogodio flouter. Abas je promašio trojku za kraj prve deonice, pa ostaje 23:21 u korist gostiju.

 

 

9. minut - Teodosićevo magično dodavanje za Bolomboja odmah po ulasku na parket! Odlično je Zvezda odigrala odbranu, a potom i kontru iz koje je poentirao Mitrović! Ipak, Pajola je postigao trojku nakon toga.

8. minut - Davidovac je očigledno fauliran, ali sudije to nisu videle. Nedović se vratio na parket, sa njim je sve u redu. Belineli je promašio za dva, pa Zvezda ima napad.

7. minut - Šengelija je lako pogodio pored Ilića. Davidovac je promašio trojku, a Miki je na drugoj strani na ziceru.

6. minut - Hanga je pogodio trojku sa osam metara! Usledila je dobra odbrana crveno-belih i fauliran je Mađar. On je u centru pažnje u ovim momentima.

5. minut - Ilić pogađa trojku! Nakon toga je Šengelija pogodio uz faul Zvezdinog igrača.

 

 

 

4. minut - Davidovac pogađa za tri poena! Zvezda prvi put vodi. Odličnu odbranu je potom isti igrač odigrao na Šengeliji i izbio mu loptu. Belineli je promašio izuzetno težak šut, a potom je usledio karambol nakon kog je Italijan pogodio ipak trojku. Zvezdaše može da brine prinudna izmena Nedovića umesto kog je ušao Smart.

3. minut - Užasan pas Hange kojim je predao loptu u ruke protivniku i dozvolio Dobriću lake poene. Uspeo je Nedović da poentira na drugoj strani, dobro se snašao.

2. minut - Davidovac je promašio, ali je popravio Ilić. Šengelija se zapetljao i izgubio loptu, a Dobrić je promašio šut za tri. Usledila je odlična kontra crveno-belih i polaganje Nedovića.

1. minut - Belineli je ostao usamljen i pogodio trojku, a Hanga je promašio oba slobodna bacanja na drugoj strani. Danston je sjajno zakucao na dodavanje Šengelije.

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE

 

 

Startne petorke:

CRVENA ZVEZDA: Nedović, Hanga, Davidovac, Ilić, Bolomboj.

VIRTUS BOLONJA: Belineli, Pajola, Dobrić, Šengelija, Danston.

Republika

Foto: Starsport

 

18:55 - Igrači obe ekipe su predstavljeni, a upravo je popularni "Šegi" koji je sa crveno-belima osvojio 16 trofeja dobio priznanje od Milana Dozeta pre početka meča.

18:40 - Ognjen Dobrić je ponovo kod kuće.

 

 

18:20 - Crveno-beli navijači mogu da odahnu, pošto će tim večeras biti jači za Miloša Teodosića.

Uvod:

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće Virtus u okviru 31. kola Evrolige od 19.00 časova. S obzirom da je klub sa Malog Kalemegdana izgubio i matematičke šanse da se kvalifikuje u narednu fazu takmičenja, ostaje borba za čuvanje obraza, i popravljanje utiska pred svojim navijačima. 

Crvena zvezda je u crnoj seriji u Evroligi od šest uzastopnih poraza, dok je Virtus “vezao” tri neuspeha zaredom, ali i šest uzastopnih na gostovanjima.

Ono što bi moglo da natera delije da pohrle u halu, jeste povratak Ognjena Dobrića na mesto uspeha. Srpski reprezentativac je protiv želje svih u i oko kluba, prešao u Bolonju prošlog leta, a sadaće ga sačekati topla dobrodošlica.  

Foto: Starsport

Ognjen Dobrić u dresu Crvene zvezde

Iako su obe ekipe u ne tako dobroj formi, trener crveno-belih, Janis Sferopulos, veruje da ova utakmica nosi važnost u vidu podizanja forme. 

Janis Sferopulos

Virtus je tim koji želi da ostane u zoni plej-ofa, bore se jako, imaju kvalitet. Sa naše strane želimo reakciju nakon poraza, želimo da igramo bolje u odbrani i pametno u napadu i koristimo talenat na oba kraja terena. Želimo da se borimo i igramo po planu. Reakcija je jako bitna i želim da vidimo mnogo konzistentniju igru

Foto: Starsport

Janis Sferopulos

Zvezdi neće moći da pomognu igrači koji su uglavnom od ranije odsutni. Već je očekivano da se Trej Tompkins iščekuje poput Godoa, dok mladi Nikola Topić i dalje muči muke sa povredom zadobijenom u derbiju. 

Takođe, odsutan je i Jago dos Santos zbog povrede sinusne kosti, zadobijene na meču sa Makabijem iz Tel Aviva. 

Ipak, ono što mnoge ne raduje je stanje Miloša Teodosića. Srpski plejmejker se vratio u meču sa Panatinaikosom, ali je i sam priznao da se ne oseća potpuno spremnim, tako da je njegov nastup pod znakom pitanja. 

Foto: Starsport

Miloš Teodosić

I Virtus je oslabljen pred ovaj meč, jer Banki neće moći da računa na Danijela Heketa i Davontea Kejkoka. Pored njih dvojice upitan je Ajzea Kordinije, koji bi mogao da se nađe u sastavu, ali za sada njegov status nije potvrđen. 

Crvena zvezda je trenutno 16-plasirana ekipa Evrolige sa 10 pobeda na 30 utakmica, dok Virtus zauzima veoma visoku osmu poziciju sa 17 trijumfa. 

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading