MOJA ZEMLJA JE SRBIJA, NISAM JUGONOSTALGIČAR! Ovako je govorio TEODOSIĆ! Da nisam košarkaš, vadio bih lopte iz rašlji!

Autor: M. M.

Sport

18.02.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ne volim da sam sebe analiziram i hvalim, to neka rade drugi. Paklen ritam ne odgovara mojoj tetivi", rekao je Miloš.

MOJA ZEMLJA JE SRBIJA, NISAM JUGONOSTALGIČAR! Ovako je govorio TEODOSIĆ! Da nisam košarkaš, vadio bih lopte iz rašlji!

Foto: Starsport

Iskusni Miloš Teodosić bio je heroj Crvene zvezde u pohodu na četvrti uzastopni Kup Radivoja Koraća.

Legendarni srpski košarkaš, gde god da je igrao, privlačio je veliku pažnju, a sada potezima ponovo mami uzdahe u svojoj Srbiji. 

U jednom intervjuu 2017. godine naročito je otvorio dušu i govorio o brojnim temama. NBA liga je bez obzira na uslove mnogima prioritet, ali ne i Teu koji ima dvogodišnje iskustvo u Los Anđeles Klipersima.

- Ja volim da igram, ne volim klupu i ne bih pristao ni na kakav ugovor ako treba da sedim na klupi. To jeste moj uslov za odlazak u NBA - rekao je Teodosić i osvrnuo se na sve veći broj Evropljana u najjačoj ligi sveta:

- Ostanak Amerikanaca u njihovoj ligi bi mogao da smanji i broj evropskih igrača u NBA, jer bi tržište bilo zasićeno njihovim, domaćim igračima.

Govorio je o napornim sezonama u Evroligi.

- Moramo da se naviknemo. Teško je, baš je teško, umor je veliki, ali nije ni loše kad je jedna liga i dvokružni sistem, uz plej-of i Fajnal for. Mnogo je jakih utakmica i mislim da je veća zainteresovanost publike. To je i bio cilj Evrolige, da poveća zaradu - kaže bivši kapiten Teodosić i dodaje:

- Meni ne smeta takav ritam, ali mojoj tetivi smeta mnogo. Vidite i sami da je mnogo rovitih i povređenih igrača. Dakle, ritam je ubitačan. Istina je to za putovanja, posebno je to bio u slučaj sa CSKA, jer su i VTB gostovanja daleka, a kamoli evroligaški mečevi.

Od vajkada na njegov račun pljušte pohvale. Kažu da je kao vino, što stariji to bolji.

- Nekoliko stručnih ljudi mi je isto to reklo, pa moram da kažem onda da sam saglasan. Mada, ne volim da sam sebe analiziram i hvalim. To neka rade drugi. Zasluga toga je na ekipama i na trenerima - naglašava.

Takođe, idol je brojnim košarkašima.

- Video sam da je bilo onih koji su na društvenim mrežama ostavljali komentare da su nešto uradili zbog mene. Lepo je to, hvala im. Meni je zadovoljstvo ako bilo ko pronalazi inspiraciju u mojim igrama i potezima. Ipak, neka niko ne zaboravi da je košarka timski sport. Tajna mojih čarolija? Nema tajne, ne znam šta da vam kažem. Tako je kako je. Imam osećaj za prostor i dobro vidim kretanje saigrača, to je možda objašnjenje. Ne vežbam ništa, odnosno na treningu radim sve što i na utakmici, ali nemam ništa uvežbano. Nikad se ne zna kakva će se situacija namestiti na utakmici - kaže Teo.

Odgovorio je i na pitanje šta bi bio da nije fudbaler.

- Bio bi golman, skidao bih lopte iz rašlji. A-ha-ha… Nemam pojma. Govorili su tada da sam bio talentovan, ali ko zna gde bih završio - ističe.

Velika Jugoslavija imala bi brutalnu košarkašku reprezentaciju, ali...

- Moćno bi izgledali, tu nema dileme jer je mnogo talenata na ovim prostorima. Ipak, moja zemlja je Srbija i ona ima moćnu reprezentaciju. Poštujem svakoga ali nemam te snove koji su vezani za nostalgiju. Srbija je moja država i neka tako i ostane zauvek - zaključio je Teodosić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading