NIKO KAO TEO: Miloš zasluženo MVP finala Kupa Radivoja Koraća!

Autor: P. Z.

Sport

17.02.2024

23:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni plejmejker bio je najzaslužniji za trijumf Crvene zvezde.

NIKO KAO TEO: Miloš zasluženo MVP finala Kupa Radivoja Koraća!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Radivoja Koraća četvrti put zaredom, pošto su u velikom finalu u niškom Čairu savladali večitog rivala, ekipu Partizana.

Najzaslužniji za trijumf crveno-belih u velikom finalu bio je Miloš Teodosić. Fantastični plejmejker je na parketu proveo 26 minuta, a meč je završio sa 16 poena i po pet skokova i asistencija, a ukupan indeks korisnosti bio mu je 27.

Zbog toga, upravo Teodosić je proglašen za MVP-a finalne utakmice.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Miloš Teodosić

Bio je to peti međusobni susret večitih rivala ove sezone, a Crvena zvezda je posle dva početna poraza od najljućeg protivnika došla do treće uzastopne pobede.

Crno-beli su mnogo bolje ušli u utakmicu i već u uvodnim minutima su stekli osetniju prednost (16:7). Međutim, završnica prve četvrtine pripala je crveno-belima, koji su uspeli da smanje zaostatak i posle deset minuta košarke je "parni valjak" vodio 18:15.

Izabranici Željka Obradovića su bolje odigrali i početak druge deonice, pošto su u par navrata imali dvocifrenu prednost. Ipak, kao i u prvoj četvrtini, završnica je pripala timu sa Malog Kalemegdana, koji je na poluvreme uspeo da ode sa samo jednim poenom minusa (43:44).

Zvezda je dosta bolje odigrala treću četvrtinu, tokom koje je uspela da stekne prednost i da sa pet poena viška uđe u poslednjih deset minuta. Tokom četvrtog kvartala, crveno-beli su rutinski čuvali svoju razliku i na kraju su došli do pobede, koja je označila osvajanje prvog trofeja u sezoni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading