SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O VEČITOM DERBIJU U FINALU KUPA "RADIVOJA KORAĆA"! Ko sudi? Na koga treneri NEĆE MOĆI da računaju?!

Autor:

Sport

17.02.2024

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve informacije o današnjem okršaju.

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O VEČITOM DERBIJU U FINALU KUPA "RADIVOJA KORAĆA"! Ko sudi? Na koga treneri NEĆE MOĆI da računaju?!

Foto: star sport

Košarkaše Partizana i Zvezde očekuje peti ovosezonski derbi ,sa velikim ulogom. U pitanju je prvi trofej u sezoni, ako finale Kupa "Radivoja Koraća", koje se igra od 21.00 čas, bude uzavrelo kako smo i navikli, ljubitelje sporta očekuje još jedna duga noć. 

Partizan je na svom putu do finala morao da savlada Hercegovac iz  Gajdobre, (92:67) a potom da porazi Vojvodinu (80:67). U ova tri takmičarska dana, crno-beli nisu imali ni dan pauze, tako da ne treba da čudi što su obe utakmice delovale izrazito naporno za izabranike Željka Obradovića. Jednostavno su bili prinuđeni da igraju "pod ručnom", i misle o finalnom okršaju sa večitim rivalom, tako da ono što smo do sada videli teško da će imati prevelike veze sa onim što ćemo gledati večeras. 

Isto važi i za Crvenu zvezdu. Prskočivši prvo FMP u dosta neizvesnom meču (80:75), naišli su na nešto manji otpor od Čačka 94 (87:57), ali su uz to imali i dan više između četvrtine i polufinala. Svakako, retko u derbiju odlučuje odmor, a kada je finale Kupa, to je uvek priča za sebe. 

Foto: Starsport

Prošli večiti derbi - Nemanja Nedović i Zek Ledej

Što se delegata tiče, "vruć krompir" je zapao Vladimiru Jevtoviću (Beograd), Stefanu Ćaliću (Beograd) i Aleksandru Milojeviću (Kruševac). Delegat meča biće Predrag Miljuš (Pančevo).

Situacija je takva da je Zvezda došla na kup sa rovitim Milošem Teodosićem i Brankom Lazićem. Ipak, obojica su nastupili protiv Čačka, tako da će zasigurno biti spremni u nekoj meri da pomognu ekipi večeras. Slučaj pejmejkera kluba sa Malog Kalemegdana je objasnio stručanjak Janis Sferopulos. 

- Miloš nije 100 posto spreman. Osetio je bol, ali je želeo da igra. Imaće minutažu, ali ne znam koliku - rekao je Grk. 

Foto: Starsport

Janis Sferopulos

Crno-beli, sa druge strane, oslabljeni su izostankom Alena Smailagića. Kotežanac je došao spreman na Kup, ali se već prvog dana razboleo, te je usled bolesti ostao bez snage i mogućnosti da nastupi u finalu večeras. 

- Alen ima probleme i temperaturu i ne postoji nikakva šansa da izađe na teren - naglasio je Željko Obradović, trener Partizana.

Foto: Starsport

Alen Smailagić

Što se kladionica tiče, prognoze su više nego zanimljive. Uvek je teško predvideti favorita, ali to je u ovom slučaju Partizan, čija pobeda se plaća kvotom 1.90. Dakle na uloženih 1000 dinara, podigli biste 1900. Ipak, nisu potcenili bukmejkeri Zvezdu, te je njena pobeda vrednovana sa nešto većih 2.10, što znači da istom matematikom dolazimo do računice od 2100 dinara. 

S obzirom da je u pitanju domaći Kup, uopšte nije retko da se posebno istaknu igrači sa ovog podneblja. Tako je veću minutažu dobio Balša Koprivica kod crno-belih, koji je shodno ulozi ispunio očekivanja. Tu je svakako i Ognjen Jaramaz koji i dalje traži sebe iz prvog mandata u dresu Partizana. Možda je večeras prava prilika za povratak s obzirom da je, kao i Danilo Anđušić, svojevremeno obradovako grobare zvanjem MVP upravo Kupa "Radivoja Koraća". 

Foto: Starsport

Ognjen Jaramaz

Zvezda je promovisala novo lice - mladog Andreja Kostića - protiv Čačka 94. Ipak, momak rođem 2006. je verovatno previše mlad da bi bio gurnut u ovoliku vatru. Tu je Dalibor Ilić, koga se nismo značajno nagledali ove sezone, ali koji svakako koristi pruženu mu šansu, tako da bi upravo on mogoa biti crveno-beli "X faktor".

Foto: KK Crvena zvezda

Dalibor Ilić

Reči ne treba trošiti na igrače poput Teodosića, Nedovića, Bolomboja sa jedne, i Pantera, Ledeja i Nanelija sa druge. Od njihovog raspoloženja će zasigurno zavisiti ko će ići kući praznih šaka. 

Meč za "Žućkovu Levicu" možete pratiti na Areni Sport Premium 1, a ukoliko niste u mogućnosti, možete se uključiti na naš lajv blog, putem sajta Republika.rs. 

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading