NEVEROVATAN ŠOK! KOŠARKAŠKA LEGENDA OKONČALA KARIJERU!

Autor:

Sport

31.01.2024

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi ljubitelji sporta pmtiće ovaj dan.

NEVEROVATAN ŠOK! KOŠARKAŠKA LEGENDA OKONČALA KARIJERU!

Foto: twitter.com/Sportando

Posle bajkovite višedecenijske karijere, Mark Gasol se zvanično povukao sa košarkaškog parketa. 

Tridesetdevetogodišnji centar je održao specijalnu konferenciju u svom gradu, Barseloni, gde je objavio kraj karijere. Simbolično, završio je putovanje tamo gde je ono započeto

Republika

Foto: Starsport/Xinhua News Agency

Mark Gasol

Kroz 20 godina karijere, Gasol je postao NBA šampion sa Toronto Raptorsima, najbolji defanzivac amrečke lige, trostruki ol-star, kao i član prvog tima najjače lige na svetu. 

Osvojio je pet Svetskih prvenstava sa reprezentacijom Španije, pet EuroBasketa, kao i dve srebrne olimpijske medalje. 

Posle karijere u NBA ligi, gde je pored Raptorsa, nastupao i za Memfis Grizlise i Los Anđeles Lejkerse, Gasol se vratio u svoju rodnu Španiju kako bi pomogao Đironi da dostigne najviši rang pirinejske košarke - Liga Endesu (ACB). 

Gasol je kao predsednik kluba, nastupao za Đironu dve sezone. U Sezone 2021/22  Đirona je konačno dostigla željeni uspeh , tako što je osvojila LEB Oro trofej. 

Prošle sezone je bio jedan od najefikasnijih igrača u ligi i tako je osigurao da njegov tim ostane u takmičenju i izbegne eliminaciju. 

U karijeri je u proseku beležio 14 poena po utakmici, čemu je dodavao 7.4 skoka i 3.4 asistencije. Za svoje vreme, često se nalazio u senci svog brata Pola, iako je po procenama mnogih stručnjaka bio kvalitetniji igrač. Bio je revolucionaran igrač u košarkaškoj eri kada se od centra očekivala snaga pod obručem. Pored svojih defanzivnih sposobnosti, krasio ga je fantastičan pregled igre i pas igra, zbog koga ga mnogi vide kao prototipa centra koji sada cveta u liku Nikole Jokića. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading