JOKIĆ NADMAŠIO SOPSTVENI REKORD, A ONDA ČAK 18. PUT U KARIJERI URADIO OVO! Mnogi to NIKADA ne uspeju!

Autor:

Sport

22.01.2024

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna nestvarna Nikolina partija.

JOKIĆ NADMAŠIO SOPSTVENI REKORD, A ONDA ČAK 18. PUT U KARIJERI URADIO OVO! Mnogi to NIKADA ne uspeju!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić protiv Filadelfije

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Vašington Vizardse na gostujućem terenu rezultatom 104:113. 

Naš Nikola Jokić imao je 42 poena, 12 skokova i osam asistencija. Na taj način je bio ubedljivo najefikasniji akter meča, s obzirom na to da mu je najbliži Džamal Mari sa dosta slabijim učinkom od 19 poena, ali i sedam asistencija. 

Naime, ovo je centru iz Sombora čak 18. put u karijeri u kom mu je pošlo za rukom da postigne 40 ili više poena na utakmici NBA lige. Takođe, Jokiću je ovo rekordan broj poena na jednoj utakmici u tekućoj sezoni. Još jedan nestvaran podatak koji pokazuje Nikolinu dominaciju i pod košem, ali i van njega.

Kada je u pitanju tok meča, prvu četvrtinu Nikola je otvorio odličnim poenterskim učinkom. „Sa pola gasa“  unosio je Vizardse u reket i već  tada se naslućivalo da Nagetsi neće imati previše problema sa Vašingtonom. U prvom delu igre, gorostasni Srbin je uspeo da postigne skoro polovinu poena svoje ekipe, s obzirom da je ubacio 15 od njihovih 33.

Ono što je Denver sačuvalo u vođstvu su Nikoline majstorije. Jedna od njih došla je upravo u trećoj četvrtini kada je pasom bez gledanja, Aronu Gordonu koji mu se nalazio iza leđa, a ovaj nije čekao ni trenutka da iskoristi poklon. 

Poslednji kvartal je Nikola počeo na klupi, a na neko vreme je mesto u srcu reketa preuzeo DeAndre Džordan. Međutim, kako su Vizardsi spustili razliku na minus devet, odmah je džoker morao ponovo na teren. Njegovim ulaskom na teren, sve je bilo rešeno. Zajedno sa Džamalom Marijem, odveo je Denver do 30. pobede u ovoj sezoni.

Denver trenutno sedi na visokom prvom mestu na zapadu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading