PROMENE NA TABELI EVROLIGE! Evo kako stoje večiti rivali posle PORAZA od Virtusa i PAO!

Autor:

Sport

29.12.2023

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oba srpska kluba doživela neuspehe u 17. kolu Evrolige.

PROMENE NA TABELI EVROLIGE! Evo kako stoje večiti rivali posle PORAZA od Virtusa i PAO!

Foto: Shutterstock, wikipedia

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet i Partizana neslavno su se oprostili od evroligaških mečeva u 2023. godini, zbog čega su usledile i drastične rokade na tabeli najelitnijeg klupskog takmičenja. Izabranici Željka Obradovića pretrpeli su drugi uzastopni poraz, dok je tim s Malog Kalemegdana nastavio da igra po principu toplo-hladno.

Crno-beli su doživeli drugi poraz ove sezone u Štark areni, a posle onog od Reala u Madridu, drugi vezani, jer je Frenk Kaminski promašio trojku za trijumf prilikom šuta sa zvukom sirene.

Amerikanac nije bio precizan, pa je Partizan sada na skoru 9-8, zbog čega je regionalni šampion skliznuo na osmu poziciju evroligaške tabele, dok će u zavisnosti od večerašnjih mečeva Olimpijakosa u Berlinu (protiv Albe) i Monaka kod kuće sa Barselonom biti u prilici da se ponovo popenje ili, pak, padne za još neko mesto.

 

Standings provided by Sofascore

 

Klub iz Humske u duplom programu naredne nedelje čekaju mečevi protiv Asvela kod kuće, kojeg su deklasirali u Vilerbanu, a potom sa Crvenom zvezdom Meridianbet "na gostovanju" u Areni.

Kada je u pitanju Sferopulosov tim, Zvezda Meridianbet je na skoru 6-11 i zauzima 15. mestu evroligaške tabele, ali je u ovom trenutku na tri pobede od mesta koje vodi u plej-in. Atinski "potop" nije da crveno-beli napreduju ili nazaduju na tabeli Evrolige, pa su i dalje ista meta, isto odstojanje.

Srpski šampion u duplom programu Evrolige ide u Istanbul na megdan Fenerbahčeu, pa kasnije dočekuje Partizan pred delijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading