PARTIZAN OSLABLJEN ZA ARMANI: Obradović OTKRIO ko neće igrati i ko DOMINIRA kod Italijana!

Autor:

Sport

06.12.2023

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana komentarisao je predstojeći duel u Evroligi.

PARTIZAN OSLABLJEN ZA ARMANI: Obradović OTKRIO ko neće igrati i ko DOMINIRA kod Italijana!

Foto: Starsport

Željko Obradović

Partizan je konačno uspeo da veže dve pobede u Evroligi. Posle neizvesne završnice protiv Panatinaikosa, navijači crno-belih su u utorak, na meču sa Monakom, imali priliku da posmatraju još jedan triler. "Kneževi" su savladani u produžetku, ali nema  odmora za ekipu Željka Obradovića. Već u četvrtak (20:30) stiže milanski Armani, o kojem je govorio najtrofejnijeg evropskog trenera.

- Igrali su veoma dobro u Minhenu, izgubili u produžetku, ali to je košarka. Imali su šansu da pobede. Kvalitetna ekipa, bez obzira što nedostaju neki igrači... Tim koji ima igrače sve osim Hajnsa sposobne da šutiraju za tri poena. To je mnogo važno kada govorimo o tome kako ćemo da odgovorimo na njihova iskakanja iz bloka - obrazložio je Obradović.

Zatim je posebno istakao neke pojedince protivničke ekipe, od kojih se treba očekivati da budu najveća opasnost po koš Partizana.

- Šilds trenutno dominira, igra izvanredno, Lo je pokazao da može da igra jako kvalitetno. Fojtman i Meli se smenjuju na pozicijama četiri i pet, plus Pojtres... Agresivnost dobijaju od drugih igrača odbrane, o tome smo već pričali sa igračima, imali video analizu i radili pet na pet postavljajući utakmicu - dodaje trener crno-belih. 

Na kraju se Željko Obradović osvrnuo i na fizičku spremu svojih igrača. Partizanu ponovo neće biti u stanju da pomognu Frenk Kaminski, koji je zadobio udarac na utakmici sa Panatinaikosom, i Uroš Trifunović, povređen još od duela sa Albom.

Foto: Starsport

Frenk Kaminski u duelu sa Majkom Tobijem

- Odradili smo trening, neki nisu čak ni pet na pet radili. Nadam se da će u četvrtak ujutru biti jasnija slika i da će utakmicu odigrati ista ekipa kao protiv Monaka. Kaminski nije trenirao, sigurno neće biti u timu. Nivo energije biće jako važna stvar, zato treba tražiti svežinu od igrača koji nisu igrali mnogo protiv Monaka. Naravno, tražićemo pomoć i od naših navijača, da nas bodre i da sve bude fer i sportski - naveo je srpski stručnjak. 

Armani će takođe biti u oslabljenom sastavu usled izostanka najveće zvezde tima Nikole Mirotića. On se povredio na utakmici italijanskog prvenstva protiv Pezara i očekuje ga kraća pauza.

"Manekeni" ne pružaju partije kakve su se očekivale na početku sezone, te će pokušati da u Beogradu preokrenu svoju sreću. Partizan ima priliku da dodatno popravi skor novom odbranom domaćeg terena i tako još više uveća svoje šanse za mesto u plej-ofu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Optus

06.12.2023 21:37

Covic paroloski mrzi partizan,dokle