U MINUT DO 12: FMP se pojačao francuskim bekom! Igo Beson je rasturao u otadžbini

Autor:

Sport

30.09.2023

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši igrač Šalona biće na raspolaganju treneru već na premijeri u AdmiralBet ABA ligi protiv Krke u ponedeljak.

U MINUT DO 12: FMP se pojačao francuskim bekom! Igo Beson je rasturao u otadžbini

Foto: KK FMP

Košarkaški klub FMP iz Železnika, samo dan pred početak nove sezone u AdmiralBet ABA ligi, doveo je internacionalno pojačanje.

Naime, "panteri" su u subotu objavili da su doveli francuskog beka Iga Besona (191cm, 22) na dve godine. Novi košarkaš tima iz Železnika, inače, biće na raspolaganju treneru Nenadu Stefanoviću već za meč prvog kola regionalnog šampionata.

 

 

Beson je počeo u Šalonu nakon zapaženih partija u mlađim kategorijama. Bio je najbolji strelac druge lige francuske kada je kao 20-ogodišnjak beležio u proseku 19.3 poena u dresu Sent-Kventina. Potom je otišao na Novi Zeland gde je skrenuo na sebe pažnju iz NBA lige. Beson je, naime, draftovan kao 58. pik druge runde od strane Indiana Pejsersa, a sezonu 2022/2023 proveo je u dresu Metropolitana. Ipak, zbog povrede kuka je odsustvovao skoro četiri meseca i vratio tek u finalu francuskog prvenstva, gde je Monako ipak bio bolji. Igo Beson je probao da izbori NBA ugovor kroz letnju ligu nastupajući za Milvoki Bakse, ali nije uspeo. Bio je kratko i član Baskonije, ali se nije nametnuo tokom leta za ugovor.

Košarkaši FMP-a ove sezone su zauzeli sedmo mesto u regionalnom Superkupu, izgubili su od Varezea u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, dok će u prvom kolu AdmiralBet ABA lige dočekati Krku u ponedeljak od 17 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading