OGROMAN UDARAC ZA FRANCUZE: Vembanjama PROPUŠTA Svetsko prvenstvo!

Autor:

Sport

26.06.2023

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi pik na draftu je "odjavio" nacionalnu selekciju.

OGROMAN UDARAC ZA FRANCUZE: Vembanjama PROPUŠTA Svetsko prvenstvo!

Foto: Tanjug/AP

Viktor Vembanjama

Francuski košarkaš Viktor Vembanjama izjavio je danas da će propustiti predstojeće Svetsko prvenstvo, jer želi da se spremi za debitantsku sezonu u NBA ligi, prenosi francuski Ekip.

Vembanjama je nedavno izabran kao prvi pik na NBA draftu od strane San Antonio Sparsa, a Francuz je verovatno najzanimljiviji košarkaš koji se pojavio u ligi još od Lebrona Džejmsa.

Francuski reprezentativac je rekao da je teško doneo odluku da propusti SP, ali je dodao da je u ovom trenutku to razumno rešenje. On je pre nekoliko dana poručio da mu je namera da igra u Letnjoj ligi kako bi se spremio za Mundobasket, ali je u međuvremenu promenio odluku.

Vembanjama je debitovao za Francusku u novembru prošle godine, kada je odigrao nekoliko mečeva u dresu nacionalnog tima.

On je prošle sezone za Metropoliten prosečno postizao 21,6 poena i imao je 10,4 skoka po utakmici, a sa ovim klubom je stigao do finala prvenstva Francuske, gde su zaustavljeni od Monaka i Saše Obradovića.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo će biti odigrano od 25. avgusta do 10. septembra, a Francuska se nalazi u grupi sa Kanadom, Letonijom i Libanom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading