SRBIN PREUZEO KORMILO! Reptorsi dobili novog trenera!

Autor:

Sport

14.06.2023

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle višenedeljnih pregovora, sada je i zvanično, Srbija će drugi put u svojoj istoriji imati glavnog trenera jednog NBA tima!

SRBIN PREUZEO KORMILO! Reptorsi dobili novog trenera!

Foto: Tanjug/AP

Darko Rajaković

Nakon Igora Kokoškova, koji je vodio Finiks Sanse u sezoni 2018-2019, Darko Rajaković postao je glavni trener Toronto Reptorsa. Nakon potpisivanja ugovora, on je istakao da je veoma srećan zbog novog angažmana. 

- Poslednja tri dana ne skidam osmeh sa lica, malo me i vilica boli. Ovo je velika čast za mene i celokupnu košarkašku zajednicu u Srbiji. Neverovatna je stvar raditi u šamionskoj organizaciji kao što su Reptorsi. Hvala vam mnogo,moram da malo stanem. Sada se osećam kao patka koja na površini izgleda kao da je sve kul, a ispod noge samo rade. Veoma sam uzbuđen - izjavio je Rajaković na predstavljanju.

Darko će postati deseti trener u istoriji Toronto Reptorsa, a na klupi će naslediti Nika Nursa.

Mladi stručnjak, poreklom iz Čačka, proveo je prethodnu sezonu kao asistent Tejloru Dženkinsu u Memfisu. Rajaković (44) karijeru je počeo u Borcu iz Čačka, zatim je vodio  mlađe kategorije Crvene zvezde Meridianbet, a onda i španskog petoligaša Espasio Torledones.

Put ga je u najbolju ligu sveta naveo 2012. godine, gde je bio glavni trener razvojnog tima Oklahome, kao i asistent u Finiks Sansima.

Foto: Tanjug/AP

Darko Rajaković i Dža Morent

Poznat je kao neko ko ima odličnu saradnju s mladim igračima, i posvećen je svakom detalju, što ga je i preporučilo za posao pre nekih mnogo iskusnijih trenera kao što je Serđo Skariolo.

Toronto je prošle godine bio na skoru 41-41, nije se plasirao u plej-of, i to će sigurno biti primarni cilj srpskom stručnjaku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading