"KRALJ" JAČI OD "ŠEFA": Novi trijumf Lejkersa, šampion pred ISPADANJEM! (VIDEO)

Autor:

Sport

09.05.2023

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Franšiza iz Los Anđelesa sada ima prednost od 3:1.

"KRALJ" JAČI OD "ŠEFA": Novi trijumf Lejkersa, šampion pred ISPADANJEM! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su na svom parketu Golden stejt Voriorse, rezultatom 104:101, čime su stigli na korak do plasmana u finale Zapadne konferencije NBA lige.

Tim iz Kalifornije sada ima prednost od 3:1 u seriji, pa im iz naredne tri potencijalne utakmice treba samo jedna pobeda kako bi stigli do velikog uspeha.

Lejkerse je do trijumfa predvodio Lebron Džejms, koji je ubacio 27 poena, a uz to je imao i osam skokova i šest asistencija. Takođe, ponovo je sjajan bio Entoni Dejvis, koji je imao 23 poena i 15 skokova, a istakao se i Ostin Rivs, koji je postigao 21 poen.

Sa druge strane, Voriorsima nije pomogao ni tripl-dabl Stefa Karija, koji je imao 31 poen, uz 14 asistencija i 10 skokova, ali uzalud. Ponovo je izostala pomoć saigrača, pre svega Kleja Tompsona, koji je ubacio svega devet poena, a loš je bio i Džordan Pul, koji je meč završio bez poena, za 11 minuta na terenu.

Bila je ekipa iz San Franciska blizu brejka na ovom meču, imali su sredinom treće deonice i dvocifrenu prednost, ali su u finišu posustali. Pogodio je Klej Tomspon trojku za prednost od 99:96, ali je to bilo sve od aktuelnog šampiona. Lejkersi su na krilima Lebrona okrenuli rezultat, a šut za izjednačenje je promašio Kari, pa je veliko slavlje moglo da počne.

Serija se vraća u San Francisko, a peta utakmica je na programu u noći između srede i četvrtka, od 04:00.

Podsetimo, pobednik će u finalu Zapada igrati sa Denver Nagetsima ili Finiks Sansima. Rezultat te serije je trenutno 2:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading