NEMA REKORDA KOJI NIJE OBORIO: Nestvarni Jokić odigrao jednu od najboljih partija u ISTORIJI NBA lige! (VIDEO)

Autor:

Sport

08.05.2023

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin se poigravao sa protivničkim centrima.

NEMA REKORDA KOJI NIJE OBORIO: Nestvarni Jokić odigrao jednu od najboljih partija u ISTORIJI NBA lige! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Košarkaši Finiks Sansa savladali su na svom terenu ekipu Denver Nagetsa, rezultatom 129:124, i na taj način su stigli do izjednačenja (2:2) u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige.

Nagetsi nisu uspeli da stignu do brejka u Arizoni, iako je Nikola Jokić odigrao verovatno i najbolju partiju svoje karijere. Maestralni centar je ubacio čak 53 poena (20/30) iz igre, uz to je imao i 11 asistencija i četiri skoka, ali i pored toga, ekipa Majka Melouna nije uspela da zabeleži pobedu.

Nezaustavljiv je bio Nikola, pogađao je iz svih pozcija, vrlo često uz faul, a Diandre Ejton, Džok Lendejl, ali ni ostali igrači Sansa, nisu imali odgovor za njehovu igru. Jasno je da je ovo jedna od najboljih partija u istoriji košarke, a posebno NBA lige, a o tome svedoči i broj rekorda koji je Nikola oborio.

Naime, Jokić je sa 53 poena pre svega postavio svoj lični rekord po broju poena u jednoj NBA utakmici, koji je do sada glasio 50 poena, postavljen 6. februara 2021. godine, protiv Sakramento Kingsa.

Jasno je svakako i da mu je ovo plej-of utakmica sa najviše poena, a istovremeno je postavio i rekord Nagetsa, kao igrač koji je u jednoj utakmici doigravanja postigao najviše koševa.

Istovremeno, postao je prvi centar koji je u jednom meču plej-ofa ubacio 50 poena, a da je pritom imao i deset asistencija. Zapravo, tek je peti igrač u istoriji kom je ovako nešto pošlo za rukom.

Maestralnom partijom je oborio i rekord Denvera po ukupnom broju ubačenih poena u dogiravanju, pošto je sada sa 1.541 poenom ispred legendarnog Aleksa Ingliša.

Pošto se radi o NBA ligi, gotovo je izvesno da će njihovi analitičari do kraja dana "iskopati" još nekoliko rekorda koje je Srbin postavio, ali je sigurno da, znajući Nikolu, njega to ne zanima, već je isključivo fokusiran da rezultate svog tima.

Sada se serija vraća u Kolorado, gde će se odigrati peta utakmica. Ona je na programu u noći između utorka i srede, od 04:00.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading