DANTE NA SRPSKI NAČIN! Miljenik grobara se sa ocem Sesilom tucao jajima, pa poslao MOĆNU PORUKU navijačima - "Nigde kao u Beogradu"! (FOTO GALERIJA)

Autor: Nikola Kovinić

Sport

16.04.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijanac nam govorio o Srbiji, Partizanu, grobarima, Žocu, ali i načinu na koji "troši" slobodno vreme.

DANTE NA SRPSKI NAČIN! Miljenik grobara se sa ocem Sesilom tucao jajima, pa poslao MOĆNU PORUKU navijačima - "Nigde kao u Beogradu"! (FOTO GALERIJA)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Retko kada se dešava da srpske klubove pojača as kalibra Dantea Egzuma. Australijanac je u Partizan stigao iz Barselone, sa ozbiljnom reputacijom kao nekadašnji peti pik na NBA draftu, a malo je reći da je opravdao očekivanja.

Egzum ne krije oduševljenje načinom života i prijemom u Srbiji, zavoleo je naše običaje, o čemu svedoči i činjenica da je automatski prihvatio naš poziv da se sa tatom Sesilom oproba u tucanju jajima.

Dante je bio srećan jer je pobedio, nakon što smo ga naučili "pravila igre", a kroz šalu je poručio da je srećan što mu je jaje ostalo čitavo, jer "ne voli da gubi ni u čemu".

- U Beogradu me je sačekao fenomenalan doček od strane navijača. Grad je predivan, igramo odličnu sezonu, kako u Evroligi, tako i u AdmiralBet ABA ligi, gde čvrsto držimo konce sudbine u svojim rukama. Nadam se da ćemo nastaviti da igramo dobru košarku - počeo je Egzum razgovor za "Republika.rs", a potom je istakao da je u srpskoj prestonici doživeo nešto neviđeno:

- Igrao sam u odličnim klubovima sa velikom bazom navijača, ali ovako nešto nigde nisam video. Grobari sa posebnom strašću bodre svoj klub, posebno tokom večitog derbija, po principu "kao da ništa drugo ne postoji".

Republika

Foto: Starsport

Grobari u Štark areni

Danteov tata, takođe bivši košarkaš, mu predstavlja veliku podršku.

- Otac Sesil takođe uživa u Beogradu, došao je na neko vreme kako bi se odmorio, a što se tiče naredne sezone, odlučićemo na leto, kada za to dođe vreme.

Egzum još uvek otkriva "čari" glavnog grada Srbije, a otkrio nam je koje mesto voli da posećuje.

- Uglavnom izlazim u "Galeriju". Volim da istražujem nova mesta, dopadaju mi se, ali mi je baš teško da zapamtim imena restorana i lokala. Nadam se da to razumete - uz osmeh je poručio Egzum, a zatim je prokomentarisao svoj učinak u NBA, gde je branio boje Jute i Klivlenda.

- Povrede su me onemogućile da pružim svoj maksimum. To su stvari na koje ne možeš da utičeš. Jednostavno, čak i kada se oporavim, na svake dve nedelje su se javljali novi problemi, te nikako nisam mogao da pronađem pravi ritam.

Australijanca smo upitali da uporedi radi litvanskog stručnjaka Šarunasa Jasikevičijusa i Željka Obradovića, a Žoca izdvaja orijentisanost na tim.

- Obojica su sjajni treneri, tu dileme nema. Obradović je na svoj način poseban, naročito iz ugla energije koju troši, što na treninzima, što na utakmicama. Energija koju ulaže je neverovatna, a sve u pravcu izgradnje timske hemije i zajedništva - zaključio je Egzum.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading