SITUACIJA SVE TEŽA: Svetislav Pešić OSTAO bez dvojice ključnih igrača pred meč odluke!

Autor:

Sport

25.02.2023

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo toga će zavisiti od odluke večitih rivala.

SITUACIJA SVE TEŽA: Svetislav Pešić OSTAO bez dvojice ključnih igrača pred meč odluke!

Foto: FIBA

Svetislav Pešić na utakmici sa Grčkom

Košarkaška reprezentacija Srbije doživela je neočekivan poraz u meču 9. kola kvalfikacija za Svetsko prvenstvo, pošto je u Atini poražena od selekcije Grčke posle produžetaka, rezultatom 97:92.

Iako je mogla da sve završi već u tom duelu, naša selekcija je pitanje odlaska na Mundobasket odložila za poslednje kolo, kada će u hali Pionir gostovati ekipa Velike Britanije.

Naš tim je pred taj duel ostao bez dvojice ključnih igrača. Nikola Milutinov i Dejan Davidovac, koji trenutno igraju za CSKA, dobili su dozvolu moskovskog kluba da mogu da igraju samo na prvoj utakmici, jer ih za vikend očekuje meč u VTB ligi.

Zbog toga su napustili tim Srbije, ali je Pešić za sada dobio jedno veliko pojačanje, pošto je Marko Gudurić najavio da će ostati u Beogradu, čekati rasplet meča u Atini, i ako bude bilo potrebe pomoći "Orlovima" da se plasiraju na prvenstvo sveta.

Foto: Starsport

Dejan Davidovac i Nikola Milutinov neće igrati protiv Velike Britanije

Sada su na potezu večiti rivali. Do dogovora ljudi iz Saveza i "večitih" još uvek nije došlo, pa još nije poznato da li će Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Luka Mitrović i Ognjen Dobrić iz Crvene zvezde, odnosno Aleksa Avramović, Danilo Anđušić i Uroš Trifunović iz Partizana biti stavljeni na raspolaganje selektoru.

Ukoliko ne dođe do saradnje, Srbija će u okrnjenom sastavu dočekati meč za prolaz, ali se mora priznati da bi i u tom slučaju bila favorit protiv nejake Velike Britanije. Ipak, nadamo se da će do dogovora doći, pa da će naša selekcija bez ikakve muke savladati Britance i obezbediti plasman na najveću svetsku smotru, koja je na programu u avgustu i septembru ove godine u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading