ŠOKANTNA ODLUKA: Čuveni Čačanin ostao bez posla pred SRPSKI DERBI u ABA ligi!

Autor:

Sport

28.11.2022

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenađujuća odluka posle velike pobede.

ŠOKANTNA ODLUKA: Čuveni Čačanin ostao bez posla pred SRPSKI DERBI u ABA ligi!

Foto: Starsport

Željko Obradović i Marko Marinović

Marko Marinović, čuveni trener, ali i košarkaš poreklom iz Čačka, razišao se sa ekipom Borca nakon što je klub iz grada u zapadnoj Srbiji stigao do prve pobede u Aba ligi.

Marinović je na klupi čačanskog Borca sedeo prethodne tri godine, a u svakoj od njih je uspeo da izbori opstanak u najjačoj košarkaškoj ligi na Jadranu. Ipak, posle slabog starta sezone, klub i trener su odlučili da sporazumno raskinu ugovor.

Foto: Starsport

Marko Marinović je tri godine sedeo na klupi Borca

Borac je sezonu počeo neuspehom u Ljubljani, kada su doživeli poraz od Cedevite, a na do su se nadovezali i porazi od FMP-a, Igokee, Zadra, Cibone, Partizana i Studentskog Centra. Serija poraza je prekinuta trijumfom protiv Mornara na svom terenu, ali to očigledno nije bilo dovoljno, pa Marinović napušta kormilo Borca pred meč 9. kola Aba lige, kada će ekipa iz Čačka gostovati Megi.

Posle osam odigranih mečeva, Čačani imaju skor od jedne pobede i sedam poraza, a samo činjenica da Split ima dve utakmice manje je razlog zašto se Borac ne nalazi na poslednjoj poziciji u prvenstvu. Pobedu više su ostvarili Mega i MZT iz Skoplja.

Marko Marinović ima 39 godina i u svojoj mladoj trenerskoj karijeri je vodio samo Borac. Pored njega, klub je napustio i Đorđe Mićić, jedan od asistenata u stručnom štabu Čačana.

Podsetimo, večeras je u Aba ligi na programu veliki derbi, pošto će snage odmeriti Crvena zvezda i Partizan.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading