DOMINANTNA PARTIJA LAVICA: Srpkinje razbile Litvanke za veliki korak ka EP!

Autor:

Sport

12.11.2020

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkašice Srbije su napravile veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo 2021, pošto su bile bolje od selekcije Litvanije rezultatom 82:71.

RepublikaFoto: Starsport
Nevena Jovanović

Srbija je sada u 3 meča zabeležila tri trijumfa i trenutno zauzima prvo mesto na tabeli Grupe E kvalifikacija za kontinentalni šampionat.

Nerešeno je bilo nakon prvih 10 minuta košarke 14:14. Igralo se na mali broj poena, Srbija je povela sa 11:4, ali je usledila serija Litvanki, koje su na momenat povele u prvoj četvrtini.

Naše reprezentativke odlično su zaigrale u drugoj četvrtini, napravile seriju od 17 poena bez odgovora Litvanki i tako stekle dvocifrenu prednost koju su znalački čuvale, na odmor se otišo sa rezultatom 39:27.

 

Litvanke su u nekoliko navrata uspele da smanje razliku na jednocifren broj poena u toku trećeg kvartala, ali je Srbija uspela da odbije te nalete i povrati ubedljivu prednost 66:49.

Od tog zaostatka nije bilo povratka za Litvanke, naše devojku su čuvale prednost do kraja meča 82:71.

Najbolja u našoj selekciji bila je Aleksandra Crvendakić sa 19 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Sonja Vasić je imala 15 poena, šest skokova i četiri asistencije, a odličan debi videli smo od Amerikanke Ivon Anderson koja je ubacila 13 pooena i uz to dodala po četiri skoka i sedam asistencija.

Na drugoj strani istakle su se Laura Jukaite i Gabija Meškonite sa po 15 poena.

U narednom kolu Srbija 14. novembra gostuje Turskoj, dok Litvanke ne igraju svoj meč sa Albanijom jer je odložen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading