Kokoškov se prvi put sastao sa medijima: Da ne filozofiramo mnogo!

Autor:

Sport

17.02.2020

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Kokoškov se obratio novinarima kao selektor Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Danilović, Kokoškov i Raduljica

Kokoškov je posle Mundobasketa u Kini nasledio Aleksandra Đorđevića i vodiće Srbiju u kvalifikacijama za Eurobasket i na putu ka Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Hteo bih da se zahvalim KSS-u na ukazanoj časti i poverenju. Ovo je san svakog trenera i poseban momenat u životu. Hteo bih da se zahvalim legendi Dušanu Ivkoviću koji je uticao i da ovog dogovora i dođe. Zahvalio bih se i Kingsima, Vladu Divcu koji mi je dozvolio da vodim tim u ovim kvalifikacijama. Drago mi je da sam ovde, nisam u ovom poslu tako mlad, ali bez obzira sta sam uradio, ovo je trenutak koji je bitan za mene. Ne mogu da obećam stvari, lepota sporta je sto se svi nadaju, i ostali timovi ce želeti da pobede. To su stvari koje su ispred nas, mogu da obećam da cu sa svoje strane i igrača koji nose dres, da ćemo dati sve od sebe - rekao je Kokoškov.

Aktuelni pomoćni trener Sakramenta na klupi Srbije debitovaće u četvrtak na gostovanju Finskoj.

"Ja sam 20 godina u NBA, ali sam 12 godina radio u FIBA takmičlenjima. Nikada nisam napustio evropsku košarku. Uvek sam sebe doživljavao srpskog trenera koji radi u Americi. Daleko od toga da sebe smatram NBA trenerom. Mislim da je važno da se tim bazira na igračima. Zadatak je da ne filozofiramo mnogo, pokusacemo da svaku utakmicu pobedimo.

- Košarka se menja, poštuju se principi. Moraš da nađeš načina kako god da dođes do pobede. Naš zadatak je da prepoznamo kvalitet i sakrijemo mane. Ovaj tim pripada igračima i sve ćemo podrediti njima.

Govorio je i o "prozorima".

- Mislim da je nepotrebno gubiti vreme i dati komentar na "prozore". To se neće promeniti. Moramo da se prilagodimo, da nađemo način da utakmice pobedimo. Finska i Gruzija imaju kontinuitet. U ovom trenutku mislim da ne znam ko smo mi. Mislim da ćemo u narednih nekoliko dana to otkriti. Kada je reč o kontinuitetu mislim da su protivnici ispred nas.

Puno uspeha Kokoškovu poželeo je prvi čovek KSS Predrag Danilović.

- Želim sve najbolje Igoru u narednom radu. Siguran sam da ćemo raditi kao tim. Dogovor je postignut na višegodišnji period, nadamo se da ćemo završiti ovaj OI ciklus.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading