Španci su STARI PREVARANTI: Da "furija" NEMA OBRAZ Srbija se uverila davno! (FOTO, VIDEO)

Autor: Žarko Sokić

Sport

02.12.2022

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi put već ne može biti slučajno!

Španci su STARI PREVARANTI: Da "furija" NEMA OBRAZ Srbija se uverila davno! (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Španije

Stari prevaranti u svom punom sjaju! Poslednje kolo grupe E na Mundijalu u Kataru obeležila je sumnjiva utakmica u kojoj je Japan posle preokreta savladao Španiju (2:1).

„Furija“ je dominirala, vodila na poluvremenu, ali su dve kontre Japana bile dovoljne za trijumf i prvo mesto u grupi. Ovaj rezultat je sumnjiv jer deluje da su Španci porazom izabrali da budu drugi u grupi i u osmini finala igraju protiv Maroka, a ne Hrvatske, ali su i eliminisali jedne od favorita za „zlatnu boginju“ selekciju Nemačke.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča Japan - Španija

 

Neko je zbog ovoga možda šokiran, ali ako se vratimo malo u prošlost videćemo da su Španci već imali slično iskustvo.

IZABRALI „ORLOVE“

Na Eurobasket 2013. godine reprezentacija Srbije otišla je sa najvišim ambicijama. „Orlovi“ su bili najbolji i u prvoj i u drugoj rundi takmičenja po grupama te su čekali kraj meča između Italije i Španije kako bi saznali rivala u četvrtfinalu. Poraženi bi išao na naš tim, a „furija“ je bila daleko kvalitetnija od „azura“. Da su pobedili, Španci bi išli na veoma jake Francuze, pa je već pred meč postalo sumnjivo da će na kraju Italija slaviti.

Zamislite, tako je i bilo! Regularnih 40 minuta završeno je u egalu, a tokom dodatnog perioda „azuri“ su se pretvorili u „drim tim“, dok su Španci naprasno zaboravili da igraju košarku. To je rezultovalo pobedom Italije 86:81.

DEBAKL SRBIJE

I vrapcima na grani bilo je jasno da su nas Španci namerno izabrali, te da nisu želeli da idu na Francusku. Upravo zbog toga tinjala je nada da će ova odluka da im se obije o glavu i pored toga što su bili daleko jači od podmlađene Srbije. Za „orlove“ su od iskusnih košarkaša igrali samo Nenad Krstić i Raško Katić, a Bogdanović, Bjelica, Micić, Kalinić i ostali bili su golobradi klinci koji tek treba da se dokažu.

Sa druge strane, „furiju“ su predvodili Mark Gasol, Serhio Ljulj, Rudi Fernandez, Serhio Rodrigez, ali i supertalentovani Riki Rubio.

To su Španci znali da iskoriste, slavili su sa 30 razlike (90:60) i u nastavku takmičenja stigli do bronze.

Pobegli su od Francuske u četvrtfinalu, ali su ih oni dočekali u borbi za finale i slavili (72:75). Na kraju, demolirana je i Hrvatska (92:66) te je „furija“ bila treća.

NEMCI NEĆE NA KUPANJE U ŠPANIJU

Poraz od Japana mogao bi da utiče na španski turizam. Naime, nemački navijači besni su posle eliminacije sa Mundijala, a mnogi za to krive upravo četu Luisa Enrikea. Zbog toga su pojedini odlučili da otkažu unapred planirana letovanja u ovoj zemlji!

- Odbijanje Španaca da daju maksimum navodi me da otkažem odmor u njihovoj zemlji - rekao je jedan Nemac koji je planirao da ide na Majorku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading