KRAJ ZA ATLETIKO U LŠ: Dortmund nadmurdio Madriđane i prošao u polufinale!

Autor:

Sport

16.04.2024

23:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedno odlično veče u najelitnijem evropskom takmičenju.

KRAJ ZA ATLETIKO U LŠ: Dortmund nadmurdio Madriđane i prošao u polufinale!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su Atletiko Madrid rezultatom 4:2 u revanš meču Lige šampiona. Izabranici Edina Terzića izborili su plasman u polufianle najelitnijeg evropskog takmičenja pošto su bili bolji od Jorgandžija i u ukupnom skoru 5:4 i zakazali duel sa Pari Sen Žermenom.

Sve je počelo sa šansom domaćih, koji su zapretili preko Marsela Sabicera, da bi ubrzo svoju, na drugoj strani, propustio Alvaro Morata, koji je propustio zicer. Na drugoj strani je nakon pet minuta od tog šanse španskog napadača Dortmund poveo.

Jan Matsen je protrčao po levoj strani nakon dodavanja Sabicera i poslao neodbranjiv udarac u dalji ugao Oblaka koji je ostao matiran. Na odmor je nemački tim otišao sa dva gola prednosti. Međutim, nije se dao Atletiko, pa je na ekspresan način došao do izjednačenja.

Prvo je Mats Humels postigao autogol u 49. minutu, a potom je Anhel Korea pogodio u 64. minutu. Usledila je dramatična završnica. Borusija je ubrzo uspela da ponovo dođe ne do jednog, već dva gola. 

Na centaršut Sabicera u 71. minutu, Niklas Filkrug maestralno reagovao i glavom savladao Oblaka, a tačku na susret postavio je Sabicer u tri minuta kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading