LUDILO LIGE EVROPE! ČAK TRI UTAKMICE OTIŠLE U PRODUŽETAK! Jović dao gol, pa SKRIVIO penal!

Autor:

Sport

22.02.2024

22:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompletirana je osmina finala Lige Evrope.

LUDILO LIGE EVROPE! ČAK TRI UTAKMICE OTIŠLE U PRODUŽETAK! Jović dao gol, pa SKRIVIO penal!

Foto: Instagram/acmilan

Luka Jović

Luka Jović vodi Milan u osminu finala Lige Evrope

Milan je poražen od Rena u francuskoj sa 3:2, ali je uprkos tome prošao dalje zbog prednosti od 3:0 iz prvog meča, ali i zahvaljujući sjajnoj igri Luke Jovića. Iako su "rosoneri" imali težak start utakmice, gubili su čak tri puta ukupno, srpski napadač je uspeo da preokrene situaciju svojim golom na startu.

Luka Jović prekida dramu
Ren je igrao silovito, Bendžamin Borigad je postigao het-trik, ali to nije bilo dovoljno da zaustavi snagu Milana. Jović je već u 11. minutu najavio svoj gol, prekinuvši nadu Francuza da će se naći u narednoj fazi takmičenja, što je kasnije uradio i Rafel Leao pogotkom.

 

 

Benfika takođe prošla dalje

Naredne faze drugog po snazi Evropskog takmičenja domogla se i Benfika. Portugalski sastav je "preživeo" gostovanje Tuluzu, a meč je završen bez pobednika - 0:0. Ipak, "orlovi" su u prvom meču slavili rezultatom 2:1, te tako uspeli da obezbede osminu finala Lige Evrope.

Još jedan portugalski tim u osmini finala

Iako su došli u Azerbejdžan sa dva gola minusa, fudbaleri Brage uspeli su herojski da se vrate i savladaju Karabag posle trilera u produžecima. Portugalski sastav je postigao gol za ukupno 4:4 u 83. minutu, da bi u produžecima Silva vratio rezultatski egal u 102. minutu. Ipak, Banza je sa penala ponovo doneo prednost Portugalcima koju je Karabag uspeo da ublaži u nadoknadi vremene produžetka te se tako plasira u narednu fazu uprkos nepovoljnijem ukupnom rezultatu. (5:6)

Herojski povratak Frajburga

Još jedan "lud" preokret viđen je u Nemačkoj gde je Frajburg posle minusa od dva gola iz prvog, uspeo da se potpuno vrati u igru u drugom poluvremenu preko Salaja, te u produžecima izvrši potpuno preokret za ludilo na tribinama Evropa-Park stadiona.

 

 

Mečevi u terminu od 21 čas

Još četiri meča odigrana su i time je kompletirana cela šesnaestina finala šampionata. Naime, Sporting je uprkos remiju 1:1 sa Jang Bojsom prošao dalje zbog pobede u prošlonedeljnom meču od 3:1, dok je Olimpik Marsej, uprkos svim problemima unutar kluba uspeo da se izbori sa Šahtjorom iako je imao rani minus i slavi sa 3:1 (ukupno 5:3).

Takođe, praška Sparta je priredila ogromno iznenađenje i izbacila Galatasaraj nakon što je iz Turske došla sa golom minusa (2:3). Junaci Sparte bili su Haraslin, Tuci i Prećado, dok je Galata doživela pravo razočarenje u sezoni u kojoj se od nje očekivalo mnogo i završila takmičenje u šesnaestini finala.

Na programu je još meč Roma - Fejnord. U Rimu se igraju produžeci pri ukupnom rezultatu 2:2.

Žreb za narednu fazu Lige Evrope odviće se već sutra od 12 časova u Nionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading