NOVE INFORMACIJE O HAOSU U ZAGREBU! Policija OBJAVILA sve detalje NAPADA na španske navijače!

Autor:

Sport

21.02.2024

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bed Blu bojsi napravili incident pred revanš sa španskim klubom.

NOVE INFORMACIJE O HAOSU U ZAGREBU! Policija OBJAVILA sve detalje NAPADA na španske navijače!

Foto: Tanjug/AP

Grupa navijača španskog Betisa napadnuta je u Zagrebu, dok su tražili hotel u kojem bi prenoćili. Prema informacijama "Diario de Sevilje", napadnuti mladići, čija imena nisu otkrivena, izjavili su novinama da im je hrvatska policija saopštila da su ih napali Bed Blu bojsi, čije je udruženje blizu hotela.

Incident se dogodio u centru Zagreba, gde su četvorica navijača Betisa, starosti 23, 24 i 27 godina, zajedno sa 34-godišnjim francuskim državljaninom, napadnuti oko 1 sat ujutro u utorak.

Napadači, opisani kao "grupa mladića bez vidljivih znakova pripadnosti određenom fudbalskom klubu", prišli su žrtvama u hodniku turističkog smeštaja i poprskali ih iritantnom supstancom. Francuski državljanin je tokom napada imao torbu ukradenu iz ruke. Žrtve su dobile medicinsku pomoć na licu mesta i utvrđeno je da su zadobile manje povrede.

Republika

Foto: Tanjug/AP

fudbaleri Betisa

Sedište Dinamovih najvatrenijih navijača, Bed Blu bojsa, nalazi se blizu glavnog trga Josipa Jelačića. Zagrebačka policija je sprovela krivičnu istragu i izdala revidiranu izjavu nakon saslušanja napadnutih osoba.

Policija je saopštila da su nakon kratke verbalne razmene, napadači fizički napali jednu od žrtava i ukrali mu ranac na kojem je visio šal sa znakom stranog fudbalskog kluba, dok je druga žrtva imala zastavu istog kluba koja joj je oduzeta. Policija je procenila da ukupna šteta može iznositi nekoliko stotina evra.

Trenutno nema informacija o eventualnim hapšenjima u vezi sa napadom. Policija je saopštila da nastavlja sa istragom ovog slučaja.

Napad na navijače Betisa podigao je tenziju pred revanš utakmicu šesnaestine finala Lige konferencija između Betisa i Dinama, koja je na programu u četvrtak uveče na Maksimiru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading