HRVATSKI HULIGANI PONOVO NAPALI! Hoće li REAGOVATI UEFA!?

Autor:

Sport

21.02.2024

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dinamovi navijači ne prestaju da prave incidentae.

HRVATSKI HULIGANI PONOVO NAPALI! Hoće li REAGOVATI UEFA!?

Foto: Tanjug/AP

Grupa maskiranih Bed Blu Bojsa napala je četiri navijača fudbalskog kluba Betis koji su putovili u Zagreb na utakmicu protiv Dinama, kako prenosi "Diario de Sevilla".

Žrtve, koje su želele da ostanu anonimne, podelile su svoje uznemirujuće iskustvo sa španskim novinama, opisujući događaje koji su se odigrali u utorak uveče po njihovom dolasku u Zagreb.


Nakon što su izašli iz taksi vozila i pitali za lokaciju svog hostela, navijači Betisa su pristupili čoveku koji im je navodno ponudio pomoć. Međutim, situacija je postala zlokobna kada je čovek, zajedno sa još nekoliko osoba, poprskao suzavcem i fizički ih napao. Napadači, njih otprilike osam, takođe su im ukrali ranac i dve zastave Betisa pre nego što su uspeli da pobegnu.


Nakon uznemirujućeg iskustva, španski navijači su prijavili napad hrvatskim vlastima, koje su promptno stigle na lice mesta radi prikupljanja dokaza i uverenja žrtava da će se uložiti napor da se povrate ukradeni predmeti. Policija je obavestila žrtve da su napadači navodno povezani sa Bed Blu Bojs, čiji su zvanični prostorije smeštene u blizini mesta incidenta.

Važno je napomenuti da je UEFA zabranila prisustvo navijača Dinama na prethodnoj utakmici u Sevilji, pozivajući se na nasilno ponašanje Bed Blu Bojsa tokom prethodne gostujuće utakmice u Atini, gde je došlo do fatalnog sukoba sa navijačima AEK. Ova restrikcija proizlazi iz strogih mera UEFA-e kao odgovor na neovlašćeno prisustvo grupe na pomenutoj utakmici.
Republika

Foto: Ap photo

Dinamovi huligani u Grčkoj

 


Uprkos uznemirujućem događaju, Betis je nastavio sa prodajom oko 400 ulaznica svojim navijačima od 1254 odobrenih. Dok se oba tima pripremaju za revanš utakmicu u osmini finala UEFA Lige konferencija, Betis je pozvao svoje navijače da budu oprezni tokom boravka u Zagrebu i najavio planove da premesti pogođene navijače radi njihove bezbednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading