ODLOŽENO SUĐENJE IVANU KONTIĆU! Ovo su svi detalji!

Autor:

Hronika

21.02.2024

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Kontiću se ponavlja zbog odluke Apelacionog suda koji je ukinuo prvobitnu presudu po žalbi Višeg javnog tužilaštva.

ODLOŽENO SUĐENJE IVANU KONTIĆU! Ovo su svi detalji!

Foto: MUP Crna Gora

Danas nije održano pripremno ročište za ponovljeno suđenje Ivanu Kontiću (31) iz Nikšića u Višem sudu u Novom Sadu. Branilaca su bili sprečeni zbog ranije zakazanih suđenja u drugim predmetima. Novo ročište je zakazano za 17. april.

Suđenje Kontiću se ponavlja zbog odluke Apelacionog suda koji je ukinuo prvobitnu presudu po žalbi Višeg javnog tužilaštva. Prema prvobitnoj presudi iz aprila 2023. godine, Kontić je bio osuđen na četiri godine zatvora zbog teških telesnih povreda Miljanu Mandiću (29) iz Beograda. Međutim, Apelacioni sud je ukinuo ovu presudu i naložio ponovno suđenje pred izmenjenim većem.

Optužnica je tvrdila da je Kontić 24. avgusta 2020. godine u Novom Sadu pokušao ubistvo Mandića, ali prvobitnom presudom nije dokazano da je došlo do pokušaja ubistva, već samo do nanošenja teške povrede.

Kontić je pušten iz pritvora nakon prvobitne presude uz meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. Protiv prvobitne presude su blagovremeno izjavili žalbu Više javno tužilaštvo i branioci Kontića, što je dovelo do odluke Apelacionog suda.

Odluka Apelacionog suda se zasniva na bitnim povredama odredaba krivičnog postupka i na pogrešno ili nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju. Mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor Kontiću je produžena do 22. februara.

Podsetimo, Kontić je optužen da je 24. avgusta 2020. godine naneo tešku povredu Mandiću u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu. Prema prvim tvrdnjama, bio je optužen za pokušaj ubistva, ali je sud na kraju utvrdio nanošenje teške povrede.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading