ZVEZDA NE MORA DA BRINE: Generacija 2007 ISPRED svih!

Autor:

Sport

15.02.2024

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom jesenjeg dela sezone, debi za seniorski tim Crvene zvezde ostvarili su Veljko Milosavljević i Andrija Maksimović, fudbaleri rođeni 2007. godine. Da je ova generacija za korak ispred svih, govori da su Milosavljević i Maksimović među pet najmlađih debitanata u istoriji kluba.

ZVEZDA NE MORA DA BRINE: Generacija 2007 ISPRED svih!

Foto: FK Crvena zvezda

Milosavljević je na teren izašao sa 16 godina, tri meseca i 20 dana, u Kup utakmici protiv kruševačkog Trajala i odigrao 12 minuta u pobedi rezultatom 0:6, te postao treći najmlađi debitant u Zvezdinoj istoriji. Reč je o štoperu rodom iz Požarevca koji je sa svojih 190 centimetara selektiran još u ranom igračkom uzrastu, te je od prvih dana u mlađim selekcijama pokazivao ogroman potencijal. Dugačkog koraka i prefinjene tehnike, uz vrhunsku skok igru, predstavlja modernog štopera, a utakmice na pripremama u Pafosu su samo potvrdile to da je Milosavljević budućnost kluba. 

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Veljko Milosavljević

 

Godinama se već priča o ogromnom potencijalu Andrije Maksimovića, momka rođenog u Novom Pazaru koji predstavlja klasičnu "desetku" koju fudbalski romantici potenciraju kao najlepšu, ali i najzahtevniju. Za prvi tim Crvene zvezde zaigrao je sa 16 godina, šest meseci i danom, kada je na terenu protiv niškog Radničkog proveo čitavo drugo poluvreme, u trijumfu rezultatom 5:0 i postao peti najmlađi debitant u klupskoj istoriji. I tada je potvrdio da ima neverovatan pregled igre, kao i tehniku, što se kasnije demonstriralo i na zimskim pripremama, kada mu je Vladan Milojević, kao i "klasiću" Milosavljeviću ukazao šansu, na nekoliko mečeva. I on je, kao i Milosavljević u Zvezdu doveden u ranom uzrastu, što govori o skauting mreži crveno-belog kluba, ali i radu ljudi iz Omladinske škole koji su ih potom "oblikovali". 
 
I nije to sve, jer je šansu na pripremama dobio još jedan fudbaler rođen 2007. godine - Vuk Draškić, te da je protiv Trajala debitovao i sedamnaestogodišnji Veljko Vukojević. Sve to je potvrda da "Elitna škola" kao projekat daje rezultate i da se uskoro očekuje da još talenata koji su deo moderne fudbalske priče pokrenute na Marakani zaigraju za seniore Crvene zvezde.
 
Neprikosnoven kada je reč o debitantima je još uvek Ivan Ilić koji je zaigrao protiv Spartaka sa 16 godina i 15 dana. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading