OD STRELCA U FINALU LIGE ŠAMPIONA DO DJ-A U BEOGRADU! Đibril Sise OBOŽAVA SENIDU i hoće da gleda VEČITI DERBI!

Autor:

Sport

30.12.2023

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Partizane, Zvezdo, ako želite da dođem - tu sam"

OD STRELCA U FINALU LIGE ŠAMPIONA DO DJ-A U BEOGRADU! Đibril Sise OBOŽAVA SENIDU i hoće da gleda VEČITI DERBI!

Foto: Republika

Mnogi fudbaleri ostali su upamćeni više po stilu života van terena, nego po karijeri. Maradona, Baloteli, Kantona, Gatuzo, Nejmar - samo su neki od njih. Upravo je Brazilac poznat po čestoj promeni frizura, neretko je to radio i Pol Pogba, ali čovek koji je započeo taj trend jeste - Đibril Sise.

Francuz je tokom igračkih dana umeo da se pojavi sa žutom, plavom ili crnom kosom koja je uglavnom štrčala po sredini glave, a onda bi se samo pojavio - tufnast ili ćelav.

Čovek koji se iz povreda svaki put vraćao sve jači, dao penal u čuvenom istanbulskom finalu Lige šampiona 2005. za Liverpul, postao živa legenda "Redsa", Marseja, Panatinaikosa, nakon penionisanja potpuno je promenio profesiju. Naime, on danas radi kao DJ, a sinoć smo imali priliku da ga upoznamo u jednom beogradskom noćnom klubu gde je nastupao.

Nije prvi put da se pojavljuje u Beogradu, pošto je već 2019. nastupao u našoj prestonici.

- Da, uvek je lepo vratiti se u Beograd i videti prijatelje.Volim noćni život ovde, energija je sjajna, tako da mi je uvek zadovoljstvo biti ovde.

Republika

Foto: Republika

Ulazak u noćni klub

Da li je noćni život bolji u Francuskoj ili Srbiji?

- Drugačije je. Nisu isti ljudi, kultura, pa je i muzika drugačija. Pokušavam da donesem svoju kulturu sa sobom i vidim kako ljudi reaguju. Drugačiji je "fazon", ali sigurno da je i u Srbiji i u Francuskoj sjajno.

Od pitanja da li mu je karijera fudbalera ili DJ-a draža je umoran.

- Čuo sam ovo pitanje milion puta ranije. Nije isto, to su dve različite stvari. Da sam mogao da igram fudbal celoga života, igrao bih. Međutim, morate raditi nešto drugo nakon karijere. Muzika je uvek bila deo mog života, pa je logično bilo da se bavim time.

Najdraži žanr muzike?

- Volim muziku generalno. Afro, amapiano. Takođe volim električnu, haus, bejzhaus, hiphop muziku. Volim različite vrste, pa mi je teško da se odlučim.

Zanimljivo je odgovorio na pitanje ko mu je omiljeni izvođač na ovim prostorima.

- Senida! Ona je "moja devojka". Ima specijalno mesto u mom srcu.

Republika

Foto: instagram.com/senida_h

Senidah

Da li je istina da si nervozniji bio pre nekih nastupa nego pre fudbalskih mečeva?

- Da,da, kao što sam rekao, drugačije je. Igrao sam fudbal celog života, tako da znam šta da radim i kako da se ponašam. Ali, čak iako sam počeo sa DJ karijerom sa 14 godina, osećam stres i uzbuđenje pred nastup, ali nakon 10 minuta, kada se opustim, sve je okej.

Bio je najpoznatiji po najluđim frizurama. Upitali smo ga da li mu je ova možda omiljena.

Republika

Foto: Vikipedia

Luda frizura Sisea

- Nemam omiljenu. Zavisi od ukusa do ukusa. Nekima se ne sviđa ova, nekima da, ali sve zavisi od čoveka.

Nema dileme kada je u pitanju najbolja utakmica u karijeri.

- Da, sigurno je to finale protiv Liverpula. Najbolji mogući scenario, titula - ogromna. Način na koji smo došli do nje je nešto što se obično dešava samo u filmovima. Gubili smo 3:0 na poluvremenu i pobedili na kraju. Uspeli smo da nađemo snagu da se borimo i pobedimo.

Hteo si da izvedeš penal?

- Da, to je ono što radim - postižem golove. Teško je za mene da igram odbranu i radim ostale stvari na terenu, ali postizanje golova je moj deo.

Često je izjavljivao da postoji jedna stvar koja ga muči - stao je na 96 pogodaka u francuskoj ligi.

- Rekao sam mnogo puta i, to je i dalje tako - vratio bih se da ostvarim učinak od 100 golova da mogu. I dalje sam gladan i imam to u sebi. To je nešto što me muči i nervira.

Protiv koga mu je bilo najteže da igra u karijeri - nema sumnje.

- Vidić je bio jak momak, zaista dobar defanzivac. Bilo je mnogo teško igrati protiv njega uparenim sa Riom Ferdinandom. Mnogo francuskih odbrambenih igrača takođe, ali, da Vidić je bio jedan od najboljih.

Republika

Foto: Republika

Sise u dresu Marseja

Ono što će zvezdaše najviše zanimati - finale Lige šampiona 1991.

- Naravno da ga se sećam. To je uspomena koja će mi zauvek biti u srcu. Bio je to težak momenat, ali je deo velike istorije. Zbog ovog poraza, uspeli smo da se vratimo i pobedimo Milan godinu kasnije.

Tokom karijere je bio poznat po povredama, ali je uvek uspevao da izađe iz njih još jači.

- Kada voliš ono što radiš, onda činiš sve što možeš da se vratiš što ranije i igraš što duže možeš. Mogao sam da prestanem da se bavim fudbalom, ali sam mentalno vrlo jak i kada želim nešto, radim sve da do toga i dođem. Da prestanem sa fudbalom sa 23 godine nije bio plan i odlučio sam da se borim.

Više puta je isticao kako mu je Mesi draži od Ronalda.

- To je moj lični izbor, ne želim da omaložavam Kristijanov uspeh. On je neverovatan atleta i šampion. Radi se samo o tome šta voliš da vidiš. Mesi čini fudbal da izgleda lako, mada, mislim da Mbape može da bude bolji od toga iako to nije nimalo laka stvar za ostvariti.

Idol mu je Francuz.

- Moj idol je bio Žan Pjer Papen. Odrastao sam uz njega i uvek sam pokušavao da budem kao on i da radim šta je on radio na terenu.

Republika

Foto: Republika

Đibril Sise kao DJ u klubu

Za kraj, najzanimljivije pitanje - večiti rivali. I dalje nije gledao nijedan derbi, ali, otvoren je za predlog i čeka poziv.

- Zašto da ne? Čuo sam mnogo lepih stvari o atmosferi i o rivalstvu između timova. Nikad nisam imao šansu da prisustvujem derbiju, ali bi mi bilo zadovoljstvo da pogledam taj meč. Partizane, Zvezdo, ako želite da dođem - tu sam.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading